SLUČAJ ŠTRPCI: Boračka organizacija Višegrad pretila tužilaštvu za ratne zločine!
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Pkrenuta istraga

SLUČAJ ŠTRPCI: Boračka organizacija Višegrad pretila tužilaštvu za ratne zločine!

Crna Hronika -
Tužioci i policajci u ovom predmetu došli do materijala i dokaza koji će pomoći da se posle 22 godine rasvetli slučaj otmice putnika iz voza u stanici Štrpci

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je danas da su pripadnici boračke organizacije "Višegrad" uputili ozbiljne pretnje tužiocima i policajcima koji rade na predmetu "Štrpci", kao i svedocima otmice putnika iz voza Beograd-Bar februara 1993.godine.

U saopštenjima i na lokalnim medijima danima se objavljuju dezinformacije o kidnapovanjima svedoka i njihove dece tokom noći, o „višemesečnom neovlaštenom i nazakonitom vršljanju“ po Višegradu i tom prilikom zaprećeno je i "samoorganizovanjem" ako ne obustave ovu "prljavu igru", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretnjama i optužbama na račun tužilaca i policije Srbije i BiH zbog aktivnosti koje se sprovode na terenu, u javnost se upućuju pretnje u pokušaju da se skrene pažnja sa eventualne sopstvene odgovornosti nekih pripadnika boračke organizacije zbog ratnog zločina na teritoriji opštine Višegrad, kada je ubijeno najmanje 19 civila, kaže se u saopštenju.

Iz tužilaštva podsećaju da su zahvaljujući regionalnoj saradnji i sporazumima o ustupanju dokaza, potpisanih između Tužilaštva za ratne zločine i Tužilaštva BiH odnosno Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, tužioci i policajci u ovom predmetu došli do materijala i dokaza koji će pomoći da se posle 22 godine rasvetli slučaj otmice putnika iz voza u stanici Štrpci.

Ovakvi napadi na tužioca, policajce i svedoke predstavljaju nedvosmislen pokušaj ometanja postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštvo za ratne zločine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track