AKCIJA NIŠKE POLICIJE: U raciji zaplenjeno 82 kilograma narkotika!
Foto: Sladjana Stojanovic

Pretreseni stanovi i kuće

AKCIJA NIŠKE POLICIJE: U raciji zaplenjeno 82 kilograma narkotika!

Crna Hronika -
Policajci su otkrili su 204 stabljike marihuane, visine 1,2 metra, u ukupnoj težini 72 kilograma. Sumnja se da je 10 kilograma marihuane bilo spakovano za dalju prodaju

BEOGRAD - U toku pretresa na 13 lokacija na teritoriji opštine Aleksinac, niška policija je u organizovanoj akciji na suzbijanju narkomanije i svih vidova kriminaliteta zaplenila više od 82 kilograma droge i oduzela dva vozila marke „tuareg“ i „audi S8“.

Policijski službenici Policijske uprave u Nišu u toku akcije uhapsili su B. R. (1977) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pretresom kuće u kojoj B. R. neprijavljeno boravi, na teritoriji opštine Aleksinac, otkrivena je laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, sa kompletnom oprema za njen uzgoj. Policajci su otkrili su 204 stabljike marihuane, visine 1,2 metra, u ukupnoj težini 72 kilograma. Sumnja se da je 10 kilograma marihuane bilo spakovano za dalju prodaju.

Po isteku mere zadržavanja B. R. biće, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je S. S. (1965) iz okoline Aleksinca. Prilikom pretresa njegove porodične kuće pronađeni su tragovi heroina. Uhapšen je M. K. (1980) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda.

Sumnja se da je M. K. od decembra prošle godine, uz pretnju, potraživao novac oštećenoj i njenom sinu u ukupnom iznosu od 24 hiljada evra na ime zelenaškog duga trećeg lica. M. K. se tereti da je u prethodnom periodu od oštećene uzeo 9,7 hiljada evra i 2 hiljade švajcarskih franaka.

Kao predmet krivičnog dela, niška policija je od M. K. je oduzela auto "audi S8", niških registarskih oznaka.

Po isteku mere zadržavanja M. K. biće, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.Policija je uhapsila i V. A. (1985) iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, kao i M. G. (1987) i S. Z. (1975), obojica iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Po isteku mere zadržavanja V. A. i M. G. i S. Z. biće, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprava uhapšen je R. B. (1971) iz okoline Aleksinca. Policijski službenici oduzeli su terensko vozilo marke „tuareg“, pošto se sumnja da su šasija i motor falsifikovani, kao i delove za koje su sumnja da potiču od vozila ukradenih u aprilu na teritoriji Niša.Po isteku mere zadržavanja R. B. biće, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track