OBRENOVČANKA ŽELJANA ILIĆ: Džambo mi je ukrao telefon u prihvatilištu!
Foto: Printscreen

Zloupotrebio nesreću ljudi

OBRENOVČANKA ŽELJANA ILIĆ: Džambo mi je ukrao telefon u prihvatilištu!

Crna Hronika -
Kada su nas doveli ovamo, Džambo je bio zadužen da čuva telefone. U jednom trenutku sam ga videla kako istrčava i nije se vratio više sati. Kada sam htela da uzmem telefon koji sam ostavila da se puni, nije ga bilo. Tvrdim da ga je on ukrao - kaže Željana

BEOGRAD - Dobro je da je Slobodan Nedeljković Džambo, koga poznajem još iz osnovne škole, uhapšen, jer mi je ukrao mobilni telefon u prihvatilištu na Sajmu. Nikog on nije spasao, samo je pomagao, kao i svi ostali, da se deca iz škole prebace preko ograde i ubace u čamac, ovo izjavila Željana Ilić, koja je sa više Obrenovčana, među kojima je bio i Slobodan Nedeljković Džambo (26), evakuisana u poslednji čas iz potopljenog grada.

- Čudila sam se čudom zašto svi govore da je Slobodan heroj. Znala sam da nema ženu i decu i da živi s ujacima. Kada su nas doveli ovamo, Džambo je bio zadužen da čuva telefone. U jednom trenutku sam ga videla kako istrčava i nije se vratio više sati. Kada sam htela da uzmem telefon koji sam ostavila da se puni, nije ga bilo. Tvrdim da ga je on ukrao - kaže Željana.

Njena majka Dragana Ilić priča da je Slobodan Nedeljković uvek bio osumnjičen za neku krađu.- I pre svega ovoga on je bio problematičan. Radio je kod izvesnog Pižona, gde je prao automobile - rekla je Dragana.

Nedeljković je u policiji priznao da je lagao kako bi uspeo da dobije kuću od države, pošto živi kao podstanar. Do sada se zna da je dobio 30.000 dinara pomoći, a istražuje se da li je ta svota i veća.

Slobodan Nedeljković Džambo biće danas izveden pred dežurnog istražnog sudiju, koji bi trebalo da odluči da li će mu odrediti pritvor.

- Do sada je utvrđeno da je s Kosova, a da je u Obrenovac stigao 1999, za vreme bombardovanja. Tada je imao 11 godina. Kod sebe nije imao nikakva dokumenta, a zanimljivo je da ih nikad nije ni vadio. Do sada nije bio privođen, pa praktično i ne postoji u evidenciji - kažu u policiji.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja