SLUČAJ DŽAMBO: Obmanuo nas je nepismen čovek
Foto: FOTO PRINTSKRIN PINK

Da li smo toliko naivni

SLUČAJ DŽAMBO: Obmanuo nas je nepismen čovek

Crna Hronika -
Nije išao u školu: Slobodan Nedeljković iz Obrenovca, koji je uhapšen jer je na prevaru pokušao da iskoristi dobrotvore, na zapisnik o saslušanju stavio otisak prsta umesto potpisa

BEOGRAD - Slobodan Nedeljković Džambo, koji je slagao da su mu se u poplavama u Obrenovcu utopili žena i sin, na saslušanju pred zamenikom Drugog osnovnog tužilaštva juče nije želeo da govori o tome zašto je izmislio tu priču, ali je rekao da nije prevarant.Čovek koji je uspeo na trenutak da obmane kompletnu javnost u Srbiji, kako saznajemo, juče nije mogao da se potpiše na zapisnik o saslušanju, već je ostavio otisak prsta. Džambo, naime, nije pismen i nikad se nije školovao.Nema dokumente- Nemam dokumenta, imao sam jedino izvod iz matične knjige rođenih, ali sam ga izgubio u poplavi - rekao je on.Kako izvor Kurira navodi, Nedeljković je na saslušanje doveden oko podneva. Jedino što je tražio bile su cigarete. Za razliku od saslušanja u policiji, gde je priznao sve i plakao, juče je bio poprilično staložen.- Nisam nikog prevario, braniću se ćutanjem - rekao je kratko sad već čuveni heroj iz Obrenovca, kada mu je predočeno da se sumnjiči za krivično delo prevare.Iako nije želeo da govori o svemu što se događalo prethodnih nedelja, Nedeljković je, odgovarajući na pitanja, priznao da nema ni ženu ni dete.- Nemam ženu. Imao sam devojku, ali više neću da čujem za nju - priznao je Džambo, koji je nakon hapšenja neprekidno lio suze i ponavljao da je samo želeo od dobrotvora da dobije kuću jer nije imao gde da živi.Džambov ujak Pravdo, podsetimo, pojasnio je za Kurir da je njegov rođak bio u vezi s izvesnom Ivanom, koja je povremeno dolazila i spavala kod njih. Ivana je navodno bila i trudna, ali dete nije bilo Nedeljkovićevo.U februaru doneo bebu- U februaru je doveo Ivanu i bebu iz bolnice. Međutim, istog dana došao je jedan čovek, Ivanin otac, i odveo nju i bebu. Od tad je nismo videli. Slobodan mi je pričao da je kupovao pelene, mleko i hranu i nosio detetu - ispričao je Nedeljkovićev ujak za Kurir.

Osuđuje... Tvit Danila Ikodinovića
Osuđuje... Tvit Danila Ikodinovića

Sproveden u CZNEĆE U ĆELIJU S „OPASNIMA“Slobodan Nedeljković Džambo juče je posle saslušanja kod sudije za prethodni postupak sproveden u pritvor Centralnog zatvora, pošto mu je određen pritvor do 30 dana.- Imao je samo jednu molbu, da ga ne stave u sobu s pritvorenicima koji su opasni - kaže izvor Kurira iz suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track