HRVATSKI VRHOVNI SUD: Za ubistvo Meksikanke Selene 15 godina robije!
Foto: REUTERS

Zločin na Marjanu

HRVATSKI VRHOVNI SUD: Za ubistvo Meksikanke Selene 15 godina robije!

Crna Hronika -
Ubistvo Selene Graciano Macedo sud okvalifikovao kao krajnje podmukao zločin, ali ne i "posebno okrutno ubistvo" koje bi podrazumevalo veću zatvorsku kaznu za Edija Mišića koji je osuđen za ovaj zločin

SPLIT - Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je Edi Mišić (30) osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva meksičke turistkinje Selene Graciano Macedo, koje je sud okvalifikovao kao krajnje podmukao zločin, ali ne i "posebno okrutno ubistvo" koje bi podrazumevalo veću zatvorsku kaznu.

Selena Macedo Graciano stradala je 22. avgusta 2012. u šumi na Marjanu, kod Splita, gde ju je Mišić presreo i brutalno ubio.Zaskočio ju je dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke, odneo je do zida, položio na zemlju, skinuo i kuhinjskim nožem isekao po vratu.

Devojka je iskrvarila, a njeno telo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem.Stotinak spasilaca ubijenu devojku pronašlo je tek posle tri dana traganja.

Nepravosnažna presuda je doneta krajem jula prošle godine.Predsedavajući sudskog veća Vladimir Živaljić tada je u obrazloženju naveo da Tužilaštvo nije uspelo da uveri sud da je počinjeno posebno okrutno ubistvo jer nisu dokazali ni da je Meksikanka u vreme zločina bila pri svesti, kao ni da je patila.Iako je zamenica Županijskog državnog tužilaštva Julijana Stipišić bila nezadovoljna odlukom i žalila se, Vrhovni sud je potvrdio prvostepenu presudu i izrečenu kaznu, objavila je agencija Hina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja