UKINUTA PRESUDA: Miši Protekti ponovo se sudi
Foto: Kurir

Apelacioni sud

UKINUTA PRESUDA: Miši Protekti ponovo se sudi

Crna Hronika -
Grupa je poznata i kao naftna mafija, a tereti se da je oštetila državu za 97 miliona evra

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je biznismen Miša Stojanović zvani Miša Protekta bio osuđen na šest godina zatvora zbog šverca naftnih derivata, a optuženi kao pripadnici njegove grupe na kazne od 18 meseci do tri i po godine zatvora.

Presuda je ukinuta zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, a sud je istom odlukom naložio da im se ponovo sudi, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda. Ova grupa poznata je i kao "naftna mafija", a tereti se da je oštetila državu za 97 miliona evra.

Stojanović se tereti da je 2007. organizovao grupu saradnika za izvršenje više krivičnih dela, zločinacko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja, kao i davanje i primanje mita, jer je uvozila i prodavala petrolej iz Grčke lažno ga prikazujući kao pogonsko gorivo dizel D 2.

Pored Stojanovića optuženi su Dejan Oketić, Aleksandar Vojinović, Dragan Milak, Slobodan Obradović, Mitar Odalović, Slavko Pavlović, Nenad Jovanović, Saša Marinković, Jovanka Vukša, Nadežde Ćirić, Radovan Vranješ, Branimir Milatović i Dušan Lukić. Optužnica tereti Miodraga Jokića, Srdana Kneževića, Siniše Popadića, Jovice Vučića, Saše Bogdanovića i Milana Stepanovića.

Apelacioni sud je potvrdio deo prvostepene presude kojom je Ljubiša Marković oslobođen optužbe, kao i deo kojim je odbijena optužba za zločinačko udruživanje protiv Dragana Milaka, Dejana Oketića, Aleksandra Vojinovića, Slobodana Obradovića i Mitra Odalovića dok im se suđenje ponavlja za druga dela za koja su optuženi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track