KELEBIJA: Sprečeno krijumčarenje polovnih monitora i laptopova
Foto: Kurir

Šverc tehnike

KELEBIJA: Sprečeno krijumčarenje polovnih monitora i laptopova

Crna Hronika -
Roba je otkrivena u automobilu pančevačkih tablica kojim je upravljao građanin sa dvojnim, srpskim i hrvatskim državljanstvom

KELEBIJA - Carinici su na graničnom prelazu Kelebija sprečili pokušaj krijumčarenja više od 70 polovnih monitora i laptopova, saopštila je Uprava carina Srbije.

Redovnom carinskom kontrolom na ulazu u Srbiju carinici su u automobilu marke "seat stella", pančevačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao građanin sa dvojnim, srpskim i hrvatskim državljanstvom, u društvu suvozača otkrili 70 polovnih monitora marki "dell", "medion", "acer", "samsung", "belinea" i drugih, kao i šest laptopova marke "fujicu" u "simens".

Na pitanje šta imaju da prijave za carinsku kontrolu odgovorili su da imaju oko 20 polovnih monitora. Carinik im je objasnio da se ta količina istovetne robe ne smatra predmetom domaćinstva odnosno robom za lične potrebe i da je moraju vratiti u inostranstvo, sa čime su se putnici naizgled složili.

Carinik je potom automobil ispratio do izlazne strane graničnog prelaza, ali pošto im je predao pasoše, vozač je sa izlazne trake preusmerio vozilo preko parking mesta i uputio se ponovo u pravcu ulaza u Srbiju. Primetivši to, carinik je svojim vozilom pošao za odbeglem putnicima, a kada im je prišao, zaustavili su se i automobil sa robom je vraćen.

Istovarom robe je utvrđeno da se radi o 70 polovnih monitora i šest laptopova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track