6 HITACA U MARJANOVIĆA: Brat Legijinog prijatelja ubio zelenaša dok su večerali!
Foto: Kurir štampano

Zločin u kafani u Konjevićima kod Čačka

6 HITACA U MARJANOVIĆA: Brat Legijinog prijatelja ubio zelenaša dok su večerali!

Crna Hronika -
Željko Ivanović (42), brat Legijinog prijatelja Voje Ivanovića, pucao u Aleksandra Marjanovića (27) jer nije mogao da mu vrati pare koje je uzeo na kamatu

ČAČAK - Ne mogu više da izdržim ovu agoniju. Saša mi je upropastio život, čast, porodicu i sve do čega mi je stalo.

Ovo je, kako Kurir saznaje, Željko Ivanović (42) brat Legijinog prijatelja Voje Ivanovića, izgovorio pre nego što je u „Milinkovoj kafani“ u Konjevićima, kod Čačka, ubio Aleksandra Sašu Marjanovića (27). Zločin se desio za stolom dok su večerali, a motiv je, prema prvim informacijama, zelenaški dug.Šest hitacaIvanović je u ponedeljak uveče pozvao Marjanovića, kom je dugovao veću svotu novca, da dođe u kafanu i razjasne se oko duga.- Željko je pozvao i brata Voju, kao i još četvoro prijatelja. Hteo je svima da objasni situaciju u kojoj se nalazi - kaže izvor Kurira.

Predao se posle sat i po... Željko Ivanović
Predao se posle sat i po... Željko Ivanović

Naime, Ivanović je pre godinu dana upao u dugove, zbog čega je njegova firma „As taksi“ zamalo bila ugašena, pa je, između ostalog, novac pozajmio i od Marjanovića, koji mu je dao i desetak svojih vozila za taksi udruženje. Marjanović je kasnije tražio da mu Ivanović vrati dug, koji se stalno uvećavao zbog zelenaške kamate. To je otišlo toliko daleko da Ivanović navodno nije imao novac za sebe i porodicu.Iako je s početka razgovor u restoranu tekao normalno, u jednom trenutku došlo je do svađe. To se dogodilo kad je Marjanović pitao Ivanovića kad namerava da mu vrati pare.- Ivanović je izvadio pištolj i ispalio šest hitaca u Marjanovića. Svi za stolom, među kojima je bila i jedna devojka, šokirali su se. Željkov brat Vojo skočio je da pomogne, ali je Marjanović već bio mrtav - navodi sagovornik Kurir.Izvadio bombuIvanović je tad sve koji su bili za stolom isterao napolje i izvadio bombu. S njim je ostao samo njegov brat.- U jednoj ruci držao je bombu, a u drugoj pištolj koji je uperio sebi u vrat. Vikao je da će se ubiti. Njegov brat je odbio da izađe, rekavši mu da da će i njega ubiti ako aktivira bombu. Drama je trajala oko sat vremena, da bi Vojo bratu oteo bombu. Nakon toga je uspeo da ga odgovori od samoubistva i da se predao policiji, koja je sve to vreme bila ispred restorana - objašnjava naš izvor.

Ortački biznisMARJANOVIĆ BIO SUVLASNIK TAKSI FIRMETaksi udruženje As taksi ima oko 60 vozila, od čega 20 pripada Marjanoviću, koji je bio i suvlasnik te firme. Taksisti kažu da su Ivanović i Marjanović bili dobri prijatelji.- Kad smo čuli šta se dogodilo, napustili smo posao i okupili se na licu mesta. Još ne možemo da verujemo da su se njih dvojica sukobili, imali su korektan odnos - kaže jedan taksista.

Dragan L. za kurirVLASNIK KAFANE: BILO JE KAO NA FILMUVlasnik „Milinkove kafane“ Dragan L. kaže za Kurir da ništa nije nagoveštavalo tragediju.- Seli su unutra za jedan postavljen sto. Sedeli su sami u lokalu, dok je u bašti bilo desetak gostiju. Mirno su razgovarali sve dok u jednom trenutku kafanom nisu odjeknuli pucnji - kaže Dragan L.On objašnjava da je tad nastala panika i da su ljudi počeli da beže.- Bilo je kao u filmu. Ivanović je vikao: „Bežite! Ubiću se! Sklonite se!“ Potom je prislonio pištolj sebi uz glavu. Njegov brat je odmah reagovao. Ubeđivao ga je da se preda, da ne izvrši samoubistvo. Smirivao je situaciju kako ne bi bilo još žrtava - dodaje Dragan L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track