UBISTVO MILOŠA VIDAKOVIĆA: Završeno saslušanje Miloša Delibašića, tužilac traži mesec dana pritvora!
Foto: Drgana Udovičić

Brani ga advokat po službenoj dužnosti

UBISTVO MILOŠA VIDAKOVIĆA: Završeno saslušanje Miloša Delibašića, tužilac traži mesec dana pritvora!

Crna Hronika -
Kako Kurir nezvanično saznaje Delibašić je saslušavan u vezi sa ubistvom Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića

BEOGRAD - U tužilaštvu za organizovani kriminal upravo je završeno saslušanje Miloša Delibašića, izjavio je za Kurir Tužilac za organizovnai kriminal Miljko Radisavljević.

" Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudiji za prethodni potupak Posebnog odeljnje Višeg suda u Beogradu da mu se odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela i dva krivična dela teškog ubistva", rekao je Miljko Radisavljević i potvrdio da je na saslušanju prisustvovao i njegov branilac postavljen po službenoj dužnosti.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Delibašić je saslušavan u vezi sa ubistvom Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića

Podestimo Miloš Delibašić (30) danas je doveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovnai kriminal zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva 2. jula prošle godine u Budvi.

Delibašića je na saslušanju pratio advokat po službenoj dužnosti iz drugog grada pošto su advokati iz Advokatske komore iz Beograda u štrajku.

Zbog mnogo okolnosti koje treba rasvetliti oko ubistva Vidakovića očekuje se da će saslušanje Delibašića trajati više sati.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je ranije podsetio da se postupak protiv Delibašića vodi pošto su pravosudni organi Crne Gore ustupili krivično gonjenje srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prošle godine crnogorska policija podnela je protiv Milošša Vojnovića (26) i Slavišše Novakovića (33) krivičnu prijavu viššem držžavnom tužžiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Milošša Delibaššića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo tešško ubistvo pomaganjem.

On je u martu ove godine izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu učešća u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu, ali je u aprilu puššten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodo optužbi zbog nedostatka dokaza.

Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski držžavljani Slobodan ŠAranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića, rodjenog brata Luke Bojovića, koji se sumnjiči za više ubistava

Delibašić je uhapšen u Budvi 16. jula. Zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su crnogosrki policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja u Osnovnom sudu u Kotoru je osudjen na tri meseca zatvora u septembru prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track