POGINULA PETORICA KOD BATAJNICE: Od siline udarca mladići ispali iz kola!

Užas: „Audi“ sa tinejdžerima zakucao se u betonski zid na obilaznici oko Beograda

POGINULA PETORICA KOD BATAJNICE: Od siline udarca mladići ispali iz kola!

Crna Hronika -
Mladići promašili put i krenuli trakom koja je bila zatvorena za saobraćaj. Kad je primetio da nema asfalta, vozač pokušao da se zaustavi, ali je udario u nadvožnjak u izgradnji
1 / 7

BEOGRAD - Petorica drugova poginula su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda kod Batajnice. Nesreća se dogodila oko 3.30 sati u noći između četvrtka i petka, kad je „audi A3“ u kojem su mladići bili velikom brzinom uleteo u deo puta koji je zbog radova zatvoren za saobraćaj i zakucao se u nadvožnjak u izgradnji.U teškom sudaru poginuli su devetnaestogodišnjaci Luka Bojović, Petar Ilić i Tomislav Savić, Đuro Rokvić (20) i njihov zasad neidentifikovani prijatelj. Nakon nesreće kazaljka na brzinomeru zaustavila se na 220 kilometara na sat.

Tragovi kočenja- Momci su u četvrtak uveče bili na žurki u Domu omladine, a oko tri sata odlučili su da krenu za Novi Sad. S njima su krenula još dva druga, koji su seli u gepek, ali na kraju su odustali od puta - kaže naš sagovornik.Kad su stigli do nove Batajničke petlje, koja nije u funkciji, umesto da idu obeleženom trakom, produžili su trakom koja je zatvorena za saobraćaj.- Nakon što je vozač prošao barikade, išao je pravo nekih 400 metara, a onda primetio da nema asfalta. Pokušao je da se zaustavi, jer su tragovi kočenja na licu mesta bili oko 80 metara, ali nije uspeo. Auto je udario u nadvožnjak, a od siline udarca mladići su ispali iz kola - kaže naš sagovornik.

Ceo prednji deo „audija“ potpuno je smrskan, delovi su odleteli na sve strane, a akumulator je nađen na čak 50 metara od mesta udara.- Šoferšajbna, hauba, menjač, instrument tabla... Sve se raspalo u parampačard. Auto je bukvalno ostao u komadićima. Merač brzine, koji je takođe ispao iz kola, pokazivao je brzinu od 220 kilometara na čas - priča sagovornik.Kako saznajemo, nije utvrđeno ko je od petorice poginulih momaka vozio.- Iako se kola vode na Đuru Rokvića, ne zna se da li je bio za volanom u trenutku nesreće. Tek će se na osnovu otisaka prstiju utvrditi ko je upravljao vozilom - kažu iz istrage.

Uplakana rodbinaNa mesto stravične nesreće juče su došli rođaci stradalih prijatelja. Grleći se i plačući, u neverici su gledali delove rasutog automobila.- Bože, što ih uze, što nam uze decu? Bili su dobri đaci, dobri ljudi, a eto šta smo dočekali, da idemo po putu i skupljamo ono što je ostalo od njihovih ličnih stvari. Našli smo sat, patike, duksericu, CD-ove... Sve smo našli, samo njih nema - kaže uplakani rođak.

TugaDIPLOMIRALI, PA NASTRADALITomislav Savić i Đuro Rokvić u četvrtak ujutru preuzeli su diplome iz srednje Medicinske škole na Zvezdari, a uveče otišli da proslave.- Obojica su bili dobri đaci. Pripremali su se da upišu Višu medicinsku školu. Eto, konačno su bili završili obaveze oko polaganja maturskog ispita i mogli su malo da se opuste, ali u trenu se sve završilo - kažu drugovi mladića.

PutariNEKO SKLONIO BANKINU?Putari koji su juče bili na licu mesta kažu da se sumnja da je „audi“ ušao na deo puta koji je zatvoren za saobraćaj jer je neko prethodno sklonio zaštitnu bankinu.- Te bankine su plastične i lako se pomeraju. Moguće je da je neki nesavesni vozač ranije sklonio zaštitu i nije je vratio, pa se momci u mraku nisu snašli i, umesto da odu levo, nastavili su pravo. Malo je verovatno da su uspeli da se provuku između dve bankine - objasnio je jedan od putara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track