Najnovije vesti

NOVI DETALJI: Kosmajac se sastajao sa članovima barskog klana
Foto: Kurir Štampano

Stalno odlazio u Crnu Goru

NOVI DETALJI: Kosmajac se sastajao sa članovima barskog klana

Crna Hronika
23:00h
Na graničnim prelazima između Srbije i Crne Gore evidentirano je da je Kosmajac za poslednjih pola godine najmanje deset puta ulazio u Crnu Goru, a u Kotoru i Herceg Novom se sastajao sa licima koja su bezbednosno interesantna, saznanja su crnogorske policije

PODGORICA - Beograđanin Dragoslav Kosmajac (61), kojeg je državni vrh Srbije označio kao najvećeg narko-bosa u toj zemlji, u poslednjih pola godine je najmanje deset puta boravio u Crnoj Gori, gde se sastajao sa pripadnicima nekoliko kriminalnih grupa.

"Na graničnim prelazima između Srbije i Crne Gore evidentirano je da je Kosmajac za poslednjih pola godine najmanje deset puta ulazio u Crnu Goru", potvrđeno je u podgoričkoj policiji.

Prema saznanjima iz policije, on se u Kotoru i Herceg Novom sastajao sa licima koja su "bezbednosno interesantna", a povezana su sa kriminalnim grupama u tim gradovima.

Policija sumnja da je Marko Dabović iz Herceg Novog bio jedan od saradnika Dragoslava Kosmajca. Dabović je, inače, optužen da je pripadnik grupe Darka Šarića, a nedavno je pušten iz pritvora nakon što je položio jemstvo od 300.000 evra. Prema tim saznanjima, Kosmajac i njemu bliski ljudi održavali su kontakte sa članovima barske kriminalne grupe koju je predvodio sada pokojni Luka Đurović.

Kosmajac, poznat po nadimku Skakač, jer je istovremeno sarađivao sa više klanova koji su neretko bili i u sukobu, sastajao se u Crnoj Gori i sa pripadnicima grupe Armina Muše Osmanagića iz Bara, koji je dovođen u vezu sa ubistvom urednika "Dana" Duška Jovanovića, ali nikada nije procesuiran zbog toga.Jedan od njegovih najbližih saradnika je Bojan Stanojković (44), koji je bio organizator posebnog kanala za šverc droge iz Južne Amerike.Stanojković je, po policijskim dokumentima, ravnopravno sarađivao sa Šarićem u zajedničkoj akciji krijumčarenja više od dve tone droge, odnosno bio Kosmajčeva veza sa pljevaljskim narko-bosom.

U tim dokumentima Kosmajac je označen kao jedan od najuticajnijih narko-dilera u Evropi.Stanojkovićevi podređeni bili su Boban Stojiljković i Marko Dabović iz Herceg Novog, koji su uhapšeni u aprilu 2011. godine.Inače, Kosmajac je u Crnu Goru ušao prošle nedelje, u noći između petka i subote, a svaki trag mu se gubi u nedelju uveče. On je dve noći boravio u svojoj vili u mestu Strp kod Risna, a u Crnoj Gori pretpostavljaju da je odatle otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo, prema pisanju medija, poseduje.

U međuvremenu, slovačke vlasti, čiji je pasoš Kosmajac koristio, saopštile su da su taj dokument proglasile nevažećim.

(Tanjug/Dan)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track