BEOGRAĐANKI UKRALI 60.000 EVRA: Klijent provalnik ispraznio sef sa devizama!
Foto: Zorana Jevtić

Policija pronašla tragove

BEOGRAĐANKI UKRALI 60.000 EVRA: Klijent provalnik ispraznio sef sa devizama!

Crna Hronika -
Sef broj 330, koji pripada Beograđanki K. M., nalazi se na samom dnu, pa policija pretpostavlja da ga je lopov upravo zbog toga i izabrao

BEOGRAD - Beogradska policija sumnja da je drugi klijent banke i takođe korisnik privatnog sefa ukrao 57.000 evra od K. M. Obijač je otkriven na osnovu DNK tragova koje je ostavio na obijenom sefu Beograđanke.

- Lopov ima sef u istom trezoru i pljačku je najverovatnije izvršio kada je došao do svog sefa. Nakon što radnik banke doprati klijenta do trezora i drugim ključem otvori sef, u trezoru ga ostavlja samog zbog propisane diskrecije. Pljačka se najverovatnije dogodila u tih nekoliko minuta koliko je taj neko boravio u trezoru nasamo - kaže izvor iz istrage.

Sef broj 330, koji pripada Beograđanki K. M., nalazi se na samom dnu, pa policija pretpostavlja da ga je lopov upravo zbog toga i izabrao.

- Pošto svako nasilno otvaranje za sobom ostavlja vidljive tragove, lopov je izabrao sef koji se nalazi na dnu kako niko sem vlasnika ne bi primetio da je obijen - dodaje naš izvor.

Svoj novac K. M. je poslednji put videla u aprilu. Pljačku je otkrila 19, maja kada je u ekspozituri banke na Bulevaru Mihaila Pupina 111 na Novom Beogradu došla po novac za renoviranje poplavljene kuće u Obrenovcu. Na njeno zaprepašćenje, sef je bio prazan. Umesto deviza, koje je, kako kaže, celog života štedela, našla je samo gumice za tegle.

- U trezor sam ušla s radnikom banke koji je imao drugi ključ. Kada sam ugledala ispražnjen sef, počela sam da vrištim i rekla radniku da zove policiju. Ubrzo je sišla i direktorka banke, koja je objasnila da on za to nema ovlašćenje jer je sef u privatnom vlasništvu - ispričala je K. M.

Inspektori MUP-a i forenzičar su obavili uviđaj i saslušali K. M. Na njeno insistiranje, podvrgnuta je i poligrafskom testiranju, koje je prošla .Inače, iz sefa je ukradeno 55.000 evra, 2.000 dolara i manja suma engleskih funti.

Vatis: Ne smemo da nadgledamo

Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanska banke, kaže da su oni odmah postupili po proceduri, obavestili nadležne organe i u saradnji s njima preduzeli sve kako bi se otkrili počinioci.

- Zaposleni banke su prošli poligrafsko ispitivanje i nijedan nije u statusu osumnjičenog. Interna kontrola, koja je sprovedena po procedurama banke, utvrdila je da se niko do zaposlenih ne može povezati s nestankom novca - navodi Vatis.

On napominje da su sve mere bezbednosti zaštite sefova u skladu sa zakonom, a tajne procedure sprovode i sve banke u Srbiji.

- Nama propisi i procedura zabranjuju da znamo sadržaj sefa i ne smemo da nadgledamo klijenta dok gleda sadržaj - objašnjava Vatis i naglašava da je u interesu banke da se svaka kriminalna radnja u najkraćem roku reši jer je njihova najveća briga sigurnost i zadovoljstvo klijenta.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track