Najnovije vesti

BEOGRAĐANKI UKRALI 60.000 EVRA: Klijent provalnik ispraznio sef sa devizama!
Foto: Zorana Jevtić

Policija pronašla tragove

BEOGRAĐANKI UKRALI 60.000 EVRA: Klijent provalnik ispraznio sef sa devizama!

Crna Hronika
Sef broj 330, koji pripada Beograđanki K. M., nalazi se na samom dnu, pa policija pretpostavlja da ga je lopov upravo zbog toga i izabrao

BEOGRAD - Beogradska policija sumnja da je drugi klijent banke i takođe korisnik privatnog sefa ukrao 57.000 evra od K. M. Obijač je otkriven na osnovu DNK tragova koje je ostavio na obijenom sefu Beograđanke.

- Lopov ima sef u istom trezoru i pljačku je najverovatnije izvršio kada je došao do svog sefa. Nakon što radnik banke doprati klijenta do trezora i drugim ključem otvori sef, u trezoru ga ostavlja samog zbog propisane diskrecije. Pljačka se najverovatnije dogodila u tih nekoliko minuta koliko je taj neko boravio u trezoru nasamo - kaže izvor iz istrage.

Sef broj 330, koji pripada Beograđanki K. M., nalazi se na samom dnu, pa policija pretpostavlja da ga je lopov upravo zbog toga i izabrao.

- Pošto svako nasilno otvaranje za sobom ostavlja vidljive tragove, lopov je izabrao sef koji se nalazi na dnu kako niko sem vlasnika ne bi primetio da je obijen - dodaje naš izvor.

Svoj novac K. M. je poslednji put videla u aprilu. Pljačku je otkrila 19, maja kada je u ekspozituri banke na Bulevaru Mihaila Pupina 111 na Novom Beogradu došla po novac za renoviranje poplavljene kuće u Obrenovcu. Na njeno zaprepašćenje, sef je bio prazan. Umesto deviza, koje je, kako kaže, celog života štedela, našla je samo gumice za tegle.

- U trezor sam ušla s radnikom banke koji je imao drugi ključ. Kada sam ugledala ispražnjen sef, počela sam da vrištim i rekla radniku da zove policiju. Ubrzo je sišla i direktorka banke, koja je objasnila da on za to nema ovlašćenje jer je sef u privatnom vlasništvu - ispričala je K. M.

Inspektori MUP-a i forenzičar su obavili uviđaj i saslušali K. M. Na njeno insistiranje, podvrgnuta je i poligrafskom testiranju, koje je prošla .Inače, iz sefa je ukradeno 55.000 evra, 2.000 dolara i manja suma engleskih funti.

Vatis: Ne smemo da nadgledamo

Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanska banke, kaže da su oni odmah postupili po proceduri, obavestili nadležne organe i u saradnji s njima preduzeli sve kako bi se otkrili počinioci.

- Zaposleni banke su prošli poligrafsko ispitivanje i nijedan nije u statusu osumnjičenog. Interna kontrola, koja je sprovedena po procedurama banke, utvrdila je da se niko do zaposlenih ne može povezati s nestankom novca - navodi Vatis.

On napominje da su sve mere bezbednosti zaštite sefova u skladu sa zakonom, a tajne procedure sprovode i sve banke u Srbiji.

- Nama propisi i procedura zabranjuju da znamo sadržaj sefa i ne smemo da nadgledamo klijenta dok gleda sadržaj - objašnjava Vatis i naglašava da je u interesu banke da se svaka kriminalna radnja u najkraćem roku reši jer je njihova najveća briga sigurnost i zadovoljstvo klijenta.

( Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...