STEFANOVIĆ: Iznenađen sam što je Radosavljević pušten iz pritvora!
Foto: Fonet Nenad Đorđević

Malverzacija na aerodromu Nikola Tesla

STEFANOVIĆ: Iznenađen sam što je Radosavljević pušten iz pritvora!

Crna Hronika -
To je sve u rukama tužilaštva i suda, mi na to ne možemo da utičemo apsolutno nikako, naše je da prikupimo dovoljno dokaza, da to predamo tuzilaštvu i da očekujemo od njih reakciju”, rekao je Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bio iznenađen što je direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević pušten iz pritvora ubrzo nakon što je priveden, ali je istakao da je takva odluka “u rukama Tužilaštva i suda”.

“To je sve u rukama tužilaštva i suda, mi na to ne možemo da utičemo apsolutno nikako, naše je da prikupimo dovoljno dokaza, da to predamo tuzilaštvu i sudu i da očekujemo od njih reakciju”, rekao je Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, odgovarajući poslaniku Nove Srbije Miroslavu Markićeviću.

Ministar je objasnio da Viši sud ukoliko smatra da ne postoji opasnost da će optuženi uticati na svedoke ili učiniti krivično delo, može da odluči da ga oslobodi, a krivične prijave se upućuju dalje u redovan postupak.

“Moram da kazem da je i mene informacija iznenadila, ali je to na tužilaštvu i sudu”, rekao je Stefanović.

Direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević uhapšen je 2. jula zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće za više od 207 miliona dinara, zaključenjem štetnog dogovora sa kompanijom "Viz er".

Mediji su javili da je Radosavljević pušten da se brani sa slobode dan nakon što je priveden.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track