KANJIŽA: Sa parkirališta ukrao opela i prodao ga za 350 evra!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Policija mu ušla u trag

KANJIŽA: Sa parkirališta ukrao opela i prodao ga za 350 evra!

Crna Hronika -
Kad je opazio da je vozilo otključano, a u njemu ključevi Miodrag B. vozilo je odvezao u Belu Crkvu, i prodao ga za 350 evra, iako je tržišna cena tog vozila deset puta veća

KANJIŽA: Krađa mu se obila o glavu!

Miodrag B. (56) iz Bele Crkve, policija je po odobrenju tužioca uhapsila i odredila zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivično delo krađa. Osumnjičeni je u sredu, u Kanjiži, ukrao automobil marke „opel astra“, koji je bio parkiran na ulici:­

" Lopovu je olakšavajuća okolnost bila činjenica da je vlasnik ostavio ključeve u automobilu. Kad je opazio da je vozilo otključano, a u njemu ključevi, seo je u “opel” i dao gas. Miodrag B. je vozilo odvezao u Belu Crkvu, i prodao ga za 350 evra, iako je tržišna cena tog vozila deset puta veća.Policija nije trebalo dugo vremena da locira ukraden automobil, ali i pronađe osobu koja se sumnjiči za krađu­, potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Najspektakularnija krađa dogodila se pre nekoliko meseci, a prethodila joj je gotovo filmskapotera za Dobrivojem I. (54) iz Beograda. Dobrivoje je početkom februara, u Zrenjaninu automobil marke “golf “. Automobil i vozač za kojim je raspisana poternica, uočeni su na kikindskim ulicama. Kad su mu na periferiji grada, kod pružnog prelaza, dva službena automobila preprečila put, odbio je da napusti vozilo.

Iznenada je pristisnuo papučicu gasa i dao se u beg. Vratolomnom vožnjom jedva je izbegao da upadne u dublji odvodni kanal kraj puta­detalji su neobične krađe. Sumanutu vožnju periferijom, Dobrivoje je nastavio jureći atarom zemljanim putem. Kad se zaglavio u blatu, napustio je vozilo, i trčeći preko njiva, pobegao u nepoznatom pravcu.

Dva dana kasnije, u najvećem kikindskom naselju­ Mikronaselju, Dobrivoje je ponovo ukrao auotomobil marke “golf ”. Sa njim je 48 sati kasnije uhvaćen u Velikoj Plani. Dobrivoje je, inače, izbeglica iz Hrvatske, a zbog krađa automobila i drugih krivičnih dela više godina proveo je u zatvoru. Poslednju seriju krađa “golfova” započeo je početkom ove godine u Pančevu , nakon što je odslužio zatvorsku kaznu.

S.U.

Kradu od jugića do autobusa

Prema podacima kikindske policije, u ovoj i susednim vojvođanakim opštinama, i dalje suna ceni najviše vozila iz Zastavinog programa poput „jugića“ i „stojadina“, jer se veomalako obijaju.

Vozila su uglavnom na meti „vozača lepljivih prstiju“ koji ih bez pitanja „pozajmljuju“ da bi se njima vozili, ali je bilo slučajeva krađa autobusa i traktora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track