SNS: Vanredni izbori u Vojvodini bili bi najbolje rešenje!

Izlazak iz krize u pokrajini

SNS: Vanredni izbori u Vojvodini bili bi najbolje rešenje!

Crna Hronika -
Da li će se desiti vanredni izbori to ne zavisi od SNS, ali su sigurno najbolje rešenje za izlazak iz agonije u koju je Vojvodina zapala, rekao je potpredsednik Skupštine AP Vojvodina iz redova Srpske napredne stranke Đorđe Milićević

NOVI SAD - Potpredsednik Skupštine AP Vojvodina iz redova Srpske napredne stranke (SNS) Đorđe Milićević izjavio je danas da SNS već duže vreme ističe da su vanredni pokrajinski izbori najbolji put za izlazak iz krize u Vojvodini.

On je rekao da su vanredni izbori i najbolji i najzdraviji put da se utvrdi novi politički legitimitet svih političkih činilaca u Vojvodini.

"Da li će se desiti vanredni izbori to ne zavisi od SNS, ali su sigurno najbolje rešenje za izlazak iz agonije u koju je Vojvodina zapala", rekao je Milićević.On je naglasio da SNS ima plan za izlazak iz krize pre svega, kako je rekao, iz ekonomske krize i to kroz implementaciju projekata koji će rezultirati povećanjem privrednog rasta većom zaposlenošću i boljim standardom svih građana Vojvodine.

Komentarišući aktuelne pregovore između DS, LSV, NDS i SVM Milićević je rekao da naprednjaci smatraju da bi svaka rekonstrukcija pokrajinske Vlade nastala iz sadašnje većine u parlamentu predstavljala nastavak jalove politike koju predvodi, kako je kazao, DS sa Bojanom Pajtićem na čelu.

"Bila bi to praktično ista Vlada koja iza sebe nema nikakve rezultate, a dogovor između pomenutih stranaka sveo bi se na trgovinu", rekao je Milićević dodajući da od stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu Vojvodine, pre svega od LSV i SVM da se izjasne da li su zadovoljni aktuelnom politikom u Pokrajini.

"Partneri DS koji podržavaju pokrajinsku Vladu trebalo bi jasno da kažu aktuelno stanje u Vojvodini zadovoljava i na njima je da se u što kraćem roku o tome definitivno izjasne jer je na njima i najveća odgovornost pošto opdržavaju aktuelnu Vladu Vojvodine", kazao je Milićević.

Po njegovim rečima, SNS je spremna za razgovore sa svima koji su za promenu vlasti osim sa DS koju je nazvao "generatorom problema u Vojvodini"."Mi nudimo politiku ekonomskog prosperiteta i boljitak za sve građane Vojvodine i spremni smo da razgovaramo sa svima o tim ciljevima, osim sa DS", zaključio je Milićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track