UKINUTA PRESUDA: Ponavlja se suđenje navijačima Partizana za ubistvo Ivana Petrovića!
Foto: Kurir

Apelacioni sud doneo odluku

UKINUTA PRESUDA: Ponavlja se suđenje navijačima Partizana za ubistvo Ivana Petrovića!

Crna Hronika -
Apelacioni sud ukinuo je oslobađajuću presudu navijačima Partizana Marku Isakoviću i Vladimiru Maljkoviću da su ubili pripadnika navijačke grupe Zabranjeni Ivana Petrovića, i naložio novo suđenje pred potpuno novim sudskim većem Višeg suda u Beogradu

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su dvojica navijača Partizanove grupe Alkatraz Marko Isaković i Vladimir Maljković zimus oslobođeni optužbi za ubistvo pripadnika navijačke grupe istog tima "Zabranjeni" Ivana Petrovića (20) 22. oktobra 2011, a Milan Krasić bio osuđen na tri gorine zbog prikrivanja izvršioca tog dela.

Istom presudom sud je naložio da se suđenje ponovi ali pred potpuno novim sudskim većem Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Isaković i Maljković su bili oslobođeni zbog nedostatka dokaza da su izvršili teško ubistvo, dok je Krasić bio osuđen na maksimalnu kaznu za delo za koje bio optužen - neprijavljivanje učinioca krivičnog dela.

Nakon oslobađajuće presude od 24. januara ove godine Viši sud je ukinuo poternicu koja je bila raspisana za Isakovićem i Maljkovićem kojima je sudio u odsustvu.

Suđenje članovima Alkatraza biće ponovljeno zbog optužbi da su 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu, iz Audija A6 pucali na nekoliko pripadnika grupe Zabranjeni, kada je Ivan Petrović ubijen, dok je Đorde S (21), ranjen u potkolenicu.

Po oceni Apelacionog suda prvostepena presuda je morala biti ukinuta jer je doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka.

"Izreka presude je nerazumljiva, protivrečna datim razlozima, pri čemu su dati razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja nejasni, usled čega nije mogla biti ispitana zakonitost i pravilnost presude, a što je posledica nepravilno i nepotpuno utvrđenog činjenicnog stanja", navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track