PLJAČKA NA UBU: Razbojnici odneli tri miliona dinara za plate radnika Kolubare!

Ispraznili kasu

PLJAČKA NA UBU: Razbojnici odneli tri miliona dinara za plate radnika Kolubare!

Crna Hronika -
Kao na filmu Dvojica naoružanih pljačkaša sa fantomkama ukrala tri miliona dinara, razoružala čuvara i pobegla „audijem“. U kolima, na koje su stavili ukradene tablice, čekao ih treći razbojnik

LAZAREVAC - Dvojica maskiranih lopova, preteći pištoljima, opljačkala su juče ujutru blagajnu kopa „Tamnava - Zapadno polje“ rudarskog basena „Kolubara“ i ukrala oko tri miliona dinara namenjenih za plate rudara.Razbojnici su posle pljačke pobegli u crnom „audiju“.- U kolima ih je čekao treći saučesnik. Tablice na „audiju“ pre toga su ukradene s „fijat punta“. Pljačka je izvedena brzo i profesionalno, sreća pa niko nije povređen - navodi izvor Kurira iz istrage.Pljačka trajala 90 sekundiPrema rečima zaposlenih, novac za plate stigao je tog jutra i trebalo je da se podeli u toku dana. Oni koji su se zatekli u firmi pričaju da je pljačka trajala svega oko minut i po.- Bilo je kao na filmu. Dvojica lopova s fantomkama na glavi i naoružani pištoljima oko 10.30 ušla su na zadnji ulaz. Jedan od njih otišao je do kantine, koja se nalazi odmah pored blagajne, i uperio pištolj u radnike i naredio im da se ne pomeraju. Drugi je otišao do šaltera blagajne i uz pretnju pištoljem tražio od blagajnica novac, ali i bonove za topli obrok - ispričao je jedan od zaposlenih.Prema njegovim rečima, za to vreme njihov radnik obezbeđenja bio je ispred glavnog ulaza, u čijoj blizini je bio parkiran crni „audi“ sa trećim pljačkašem.- Kad su pljačkaši pokupili novac, čula se vriska. Radnik obezbeđenja krenuo je da vidi šta se dešava, ali su lopovi izleteli na glavni ulaz i naleteli na njega. Čuo sam da su mu uzeli pušku, seli u kola i pobegli. Svi zaposleni koji su bili u zgradi doživeli su traumu, a radnik obezbeđenja se tresao od šoka koji je doživeo - objašnjava naš sagovornik, koji nije želeo da mu objavljujemo ime.Novac namenjen za junske plateU „Elektroprivredi Srbije“ potvrdili su za Kurir da se pljačka dogodila i da su lopovi odneli oko tri miliona dinara.- U pitanju je novac izdvojen za junske plate, koji je do kraja radnog vremena trebalo da bude isplaćen zaposlenima. U napadu niko nije povređen. Sve informacije prosledili smo policiji - rekli su nam u EPS.

Obustavljena proizvodnjaKOP POD VODOMKop „Tamnava - Zapadno polje“ je najsavremeniji i najveći površinski kop u Srbiji, s proizvodnjom od 18 miliona tona uglja godišnje. Tokom majskih poplava u kop su se izlile Kolubara i voda iz akumulacionog jezera Paljuvi, zbog čega je obustavljena proizvodnja. Kop sad liči na veliko jezero u kojem je oko 200 miliona kubika vode. Direktna šteta procenjena je na oko 100 miliona evra jer su ispod vode ostala savremena rudarska postrojenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track