Najnovije vesti

NESREĆA NA JEZERU GAZIVODE: Više od 20 ronilaca traga za nestalim mladićima!
Foto: KURIR

Sudar dva glisera

NESREĆA NA JEZERU GAZIVODE: Više od 20 ronilaca traga za nestalim mladićima!

Crna Hronika
00:00h
Tu je ronilačka ekipa iz sastava Kfora, kao i ronilački klub iz Kragujevca koji su angažovale porodice nestalih mladića, tako da zajedno vrše pretragu jezera. Još uvek se pretražuju i obale Gazivodskog jezera, kao i samo jezero, predstavnik Kosovske policije za severnu Mitrovicu, Miodrag Lekić

KOSOVSKA MITROVICA - Preko 20 ronilaca uključeno je u pretragu jezera Gazivode u potrazi za dvojicom mladića iz Kosovske Mitrovice koji su nestali u ponedeljak ujutru, posle sudara dva glisera.

Predstavnik direkcije Kosovske policije za severnu Mitrovicu, Miodrag Lekić, izjavio je da je u potrazi za A.M. (35) i D.N. (35) iz Kosovske Mitrovice rano jutros nastavljena pretraga jezera Gazivode i priobalja, a roniocima iz Kfora danas su se u potrazi pridružili i ronioci iz ronilačkog kluba iz Kragujevca.

"Tu je ronilačka ekipa iz sastava Kfora, kao i ronilački klub iz Kragujevca koji su angažovale porodice nestalih mladića, tako da zajedno vrše pretragu jezera. Još uvek se pretražuju i obale Gazivodskog jezera, kao i samo jezero u potrazi za dva nestala lica", rekao je Lekić.

On je precizirao da u današnjoj pretrazi učestvuje ukupno 21 ronilac ondosno tri tima - ronioci Kfora i ronilačkih klubova iz Kosovske Mitrovice i Kragujevca.

Više desetina ljudi uključeno je u pretragu jezera, među kojima su kosovski policajci sa službenim čamcima, kao i građani sa svojim privatnim plovilima.

Na groblju u mestu Rudare u opštini Zvečan juče su sahranjena Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34), koji su u ponedeljak ujutro u istom sudaru izgubili život, na jezeru Gazivode, kod Zubinog Potoka.

U Kosovskoj Mitrovici danas je treći dan žalosti, koje je zbog ove nesreće proglasio privremeni opštinski organ u ovom gradu.

Mladići su stradali kada su se pod još nerazjašnjenim okolnostima sudarila dva glisera u kojima su se nalazili. Jedan od dva glisera je potonuo.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...