UŽAS: Komšiji opsovao mrtvu majku, pa ga zatim ubio

Tragičan kraj svađe u Stupčevićima kod Arilja

UŽAS: Komšiji opsovao mrtvu majku, pa ga zatim ubio

Crna Hronika -
Celo selo u šoku Dragan M. (52) iz krateža usmrtio Bobana Filipovića (39), s kojim je prethodno satima sedeo ispred seoske prodavnice i pio

ARILJE - Teška nesreća obrušila se u četvrtak kasno uveče na kuću Žarka Filipovića iz sela Stupčevići kod Arilja. Ispred seoske prodavnice, posle bezazlene rasprave, ubijen je Žarkov sin jedinac Boban (39)! Meštanin Dragan M. (52), osumnjičen da je ubio Bobana, predao se policiji odmah posle zločina i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.Od Žarkove kuknjave prolamala su se juče brda oko kuće Filipovića!- Joj, sine, joj, Bobane, joj, kud ću sad, kako ću sam... Pričao si da ćeš da se ženiš kad se vratiš s mora, a sad ti kupujem kovčeg - naricao je Žarko neutešno.Treća tragedijaIstovremeno, komšije otkrivaju istinu o stravičnoj sudbini porodice Filipović.- Žarku je pre 14 godina žena Stanka poginula kad se prevrnuo traktor kojim su se vraćali sa slave. Pre 12 godina sahranio je ćerku, sad mu ubiše i sina jedinca - ispričale su komšije. Sklapali su juče meštani kockice krvavog događaja koji je započeo sedeljkom ispred seoske prodavnice.

Nema utehe... Bobanov otac Žarko
Nema utehe... Bobanov otac Žarko

- Ispred prodavnice je bilo sedam-osam komšija. Kao i svake večeri, sedeli su i pili, i tada je između Dragana M. i Bobana počela bezazlena rasprava. Nekoliko minuta kasnije Dragan je Bobanu opsovao majku koja je umrla pre 14 godina. Ovaj je skočio i udario mu šamar - objasnio je jedan od Filipovićevih rođaka kako se tragedija dogodila. Dragan je istog trena ustao i otišao ka svojoj kući. Uzeo je kratež i vratio se pred seosku prodavnicu.- Bez reči je prišao Bobanu i povukao oroz! Niko od ljudi koji su tu bili nije stigao da reaguje. Pucanj je Bobana odbacio na klupu. Još je bio svestan i povikao je: „Pucaj, p.. ko“, a zatim skočio na Dragana i dvaput ga udario. Tada ga je izdala snaga i pao je mrtav preko svog ubice - ispričali su rođaci nastradalog.O ubijenom Bobanu meštani su juče imali samo reči hvale.Bobana svi hvale- Bavio se orezivanjem voća, znao da pomogne u selu kad je kome šta trebalo... Planirali smo da idemo u šumu da mi pomogne oko seče kolja za maline, žao mi ga je ko brata... Dobar je bio, nesrećnik - pričao je juče kroz suze jedan od komšija ubijenog.

Pili satima... Prodavnica ispred koje se desio zločin
Pili satima... Prodavnica ispred koje se desio zločin

NedoumicaODAKLE UBICI KRATEŽ?Niko od meštana nije mogao da kaže otkud osumnjičenom Draganu M. kratež iz kojeg je pucao na Bobana Filipovića. Kažu da u selu niko nije znao da Dragan poseduje takvu pušku. Za osumnjičenog kažu da nije imao neko stalno zanimanje, da je više lutao po selu, a živeo je u vanbračnoj zajednici s jednom ženom. Osim za ubistvo, osumnjičen je i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track