HOROR KOD PANČEVA: Nožem ubio prvog komšiju, pa odglumio da je šlogiran!
Foto: Zorana Jeftić

Meštani sela Dolovo u šoku zbog zločina

HOROR KOD PANČEVA: Nožem ubio prvog komšiju, pa odglumio da je šlogiran!

Crna Hronika -
Zbog para Policija uhapsila Nikolu R. (74) pod sumnjom da je nasmrt izbo Jovana Spasića (91). Pretpostavlja se da je motiv zločina koristoljublje

PANČEVO - Jovan Spasić (91) ubijen je nožem u porodičnoj kući u selu Dolovo kod Pančeva, a zbog sumnje da je počinio zločin uhapšen je njegov prvi komšija Nikola R. (74). Sumnja se da je motiv ubistva koristoljublje.Ćerka žrtve Gordana Pejčić kaže za Kurir kako se sa ocem poslednji put čula prošle srede.- Dan kasnije, u četvrtak, i sestra se čula s njim. U ponedeljak sam ga opet zvala, ali je veza stalno bila zauzeta, to jest slušalica je bila podignuta. Uplašila sam se jer je star, kretao se pomoću dva štapa, slabo je video... Pomislila sam da je pao i povredio se - priča i dalje potresena Gordana Pejčić.

U žalosti... Ćerka Ratka
U žalosti... Ćerka Ratka

Komšija u čuduUplašena za oca, ona je pozvala komšiju Nikolu R., koji je obilazio Jovana.- Tata je plaćao Nikoli da ga brije, da mu ode do prodavnice, unese drva... Od tih para je Nikola živeo. Kad god bih ga zvala ranije, zamolila bih ga da samo pogleda kroz očev prozor da vidi da li je dobro. Međutim, tog dana mi se ni on nije javljao na mobilni - priča Gordana.Ona je potom pozvala drugog komšiju.- Čovek se našao u čudu. Kaže da je Nikola u petak išao ulicom i navodno pričao sa mnom telefonom tako da ga svi čuju: „Znači, Jovan će biti kod tebe u Deliblatu do ponedeljka. Ti ćeš ga vratiti u selo.“ Svi su mislili da je tata kod mene u gostima, pa se nisu iznenadili što ga ne viđaju. Međutim, Nikola je sve lagao. Verovatno mi je još u četvrtak ubio oca - kaže ćerka žrtve. Gordana, njena sestra Ratka i brat odmah su se uputili u Dolovo.- Kuća je bila zaključana. Pogledali smo kroz prozor. Na njemu su se bile nakupile muve. Otac je ležao na stolu, glava mu je bila prekrivena peškirom, a oko njega lokva krvi. Odmah smo pozvali policiju. Vrata od garaže su bila otvorena, pretpostavljamo da je Nikola tako i pobegao - kaže Ratka Moldovan, druga ćerka ubijenog.

Gordana: Tata je plaćao Nikoli da ga brije, da mu ode do prodavnice, unese drva
Gordana: Tata je plaćao Nikoli da ga brije, da mu ode do prodavnice, unese drva

„Bensedin“ i rakijaPrema rečima porodice žrtve, policija je brzo uhapsila osumnjičenog.- Nikola je popio „bensedin“ i rakiju. Kad je policija došla kod njega, ležao je u krevetu, nije reagovao... Glumio je da se šlogirao! Policajci su ga priveli, a kako sam čula, priznao je ubistvo - kaže ćerka Gordana.

Prve komšije...Kuća ubice (levo) i kuća žrtve
Prve komšije...Kuća ubice (levo) i kuća žrtve

Uvek tražio pareIZ KUĆE NESTALO 5.000 DINARASestre kažu da sumnjaju da je iz kuće nestalo oko 5.000 dinara.- Otac mi je rekao da mu je Nikola uvek tražio više para za to što mu pomaže i obilazi ga. Verovatno ga je zbog novca i ubio - kaže potresena Gordana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track