NIŠ: 4 osumnjičenih za falisfikovanje ovlašćenja
Foto: Shutterstock

Zloupotreba položaja

NIŠ: 4 osumnjičenih za falisfikovanje ovlašćenja

Crna Hronika -
Sumnja se da je Z.D. (53) ovo krivično delo počinio u toku 2013. i prvoj polovini 2014. godine u mesnim kancelarijama Čair, Medijana i Delijski vis, kao referent za potrebe Agencije za registraciju i prenos vozila

NIŠ - Niška policija uhapsila je Z.D. (53) iz Niša, radnika Uprave za građanska stanja i opšte poslove Niš, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, izjavila je danas portparol niške policije Maja Stojiljković.

Sumnja se da je Z.D ovo krivično delo počinio u toku 2013. i prvoj polovini 2014. godine u mesnim kancelarijama Čair, Medijana i Delijski vis, kao referent za potrebe Agencije za registraciju i prenos vozila.

Za isto krivično delo uhapšeni su i S.J (50), vlasnik Agencije "Jole plus", D.J. (46) vlasnik agencije "Blondi", i J.G. (43) vlasnik agencije "Maka kompani" svi iz Niša.

Sumnja se da je Z.D. overio ukupno 1.390 ovlašćenja po raznim osnovama bez prisustva stranaka koje daju ovlašćenje ili zaključuju ugovor.Ovlašćenja su potpisivali i uhapšeni vlasnici agencija.Z.D. je takse za overu svih dokumenata naplaćivao do vlasnika pomenutih agencija "na ruke" i novac zadržavao za sebe.U policiji saopštevaju da je budžet Srbije na ovaj način oštećen za veliku sumu novca, a konačan iznos biće saopšten kada bude završena provera svih dokumenta iz 2011. i 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track