NOVO SUĐENJE: Ukinuta osuđujuća presuda đubretarskoj mafiji!
Foto: Kurir

Apelacioni sud

NOVO SUĐENJE: Ukinuta osuđujuća presuda đubretarskoj mafiji!

Crna Hronika -
Odlukom Apelacionog suda ukinut je deo prvostepene presude jer su bitno povređene odredbe krivičnog postupka jer nisu dati razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a oni koji su dati su nejasni, na šta je osnovano ukazano žalbama okrivljenih i njihovih branilaca

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu delimično je ukinuo osuđujuću presudu pripadnicima grupe poznate kao "đubretarska mafija" na čelu da bivšim direktorom JKP "Gradske čistoće" Draganom Ignjatovićem koji je bio osuđen na devet i po godina zatvora i naložio da im se suđenje ponovi.

Istom odlukom Apelacioni sud je potvrdio deo te presude kojom su optužbi oslobođeni Dragan Mandušić, Srdan Milovanović, Milorad Mitrović, Mirča Rašković, Radenko Živanović, Miloš Jokanović, Dušica Martić, Zoran Cvijanović i Dušan Radić, objavljeno je na sajtu tog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda ukinuti deo prvostepene presude je obuhvaćen bitnom povredom odredaba krivičnog postupka jer nisu dati razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a oni koji su dati su nejasni, na šta je osnovano ukazano žalbama okrivljenih i njihovih branilaca i zbog čega je ukidanje prvostepene presude u tom delu bilo nužno.

Viši sud u Beogradu izrekao je u novembru 2012. posle višegodišnjeg suđenja prvostepenu presudu protiv 16 osoba optuženih za zloupotrebe u poslovanju JKP "Gradska cistoća" Beograd.

Ukinutom presudom Ignjatović je bio osuđen na kaznu zatvora od devet godina i šest meseci, Milan Kuzmanov na osam godina i šest meseci zatvora, Enver Murselji na sedam godina, Goran Puce na sedam godina i šest meseci.

Nebojša Drulović je ukinutom presudom bio osuđen na pet godina, Vladimir Bjelanović na četiri godine zatvora, Novica Ostojić na tri godine, Predrag Dejanović na dve godine i tri meseca, Aleksandar Gajić na tri godine, Milan Jančić na cetiri godine i šest meseci, Nenad Jokanović na šest godina i šest meseci, Predrag Jokanovic na tri godine zatvora.Dejan Rajković je bio osuđen na deset meseci, Nebojša Savić na dve godine i šest meseci, Dejan Trmčić na tri godine i Nebojša Vukosavić na dve godine i osam meseci zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track