PALA PRVA ŽRTVA NEVREMENA: Muškarac (65) udavio se u podrumu kuće u Banji Koviljači!
Foto: Loynica Nevreme, Printskrin

Izvukli ga vatrogasci

PALA PRVA ŽRTVA NEVREMENA: Muškarac (65) udavio se u podrumu kuće u Banji Koviljači!

Crna Hronika -
Kako kažu njegovi ukućani, kada je potok počeo da nadolazi od ogromne kiše koja je zahvatila loznički kraj. Miloš je sišao u podrum da proveri kakvo je tamo stanje ali je voda ubrzo nadošla toliko da nije mogao da izađe od siline vode je pao i udario glavom o grede

LOZNICA - Miloš Đurić (65) iz Banje Koviljače utopio se u podrumu svoje kuće kada je u utorak oko 18 časova sišao da pogleda instalacije od grejanja koje su bile poplavljene bujicom iz Simića potoka.

Kako kažu njegovi ukućani, kada je potok počeo da nadolazi od ogromne kiše koja je zahvatila loznički kraj između 17 i 21 sat, Miloš je sišao u podrum da proveri kakvo je tamo stanje ali je voda ubrzo nadošla toliko da nije mogao da izađe.

- On je pokušao da izađe, ali od siline vode je pao i udario glavom o grede. Povredu smo videli kada su ga vatrogasci izneli iz podruma. Oni su došli i sa svojim pumpama izvukli vodu iz podruma a Mišu su pronašli na kotlu za grejanje - potresno priča supruga Ljubinka.

Samo stotinak metara od njihove kuće, takođe u Prvomajskoj ulici, tri automobila su potpuno uništena jer ih je bujični potok nosio sa sobom sve do mosta gde su poput brane začepili prolaz.

- To je dovelo do izlivanja vode u okolne kuće tako da je nekoliko domova potpuno uništeno. Od sinoć je palo 120 litara kiše po metru kvadratnom, što je nezapamćeno u ovom kraju - kaže Dejan Stalović, član gradskog veća u Loznici.

Metar vode bilo je i u kući Milene Radovanović (70), koja je utočište pronašla na spratu.

- Ovako nikada nije bilo a živim ovde od 1962. Sve se desilo munjevitom brzinom tako da nismo uspeli ništa od stvari da spasemo - kaže ona.

Momir Matić, direktor JP „Direkcija za upravljanje i razvoj Banje Koviljače“ obašnjava da su probleme napravili Duboki i Simića potok koji su kanalisani.

- Bujične vode sa Gučeva su za kratko vreme nanele ogromnu štetu. Povukle su sa sobom mulj i ogromne stene i zatvorile deo potoka. Mi celu noć pokušavamo da potoke pročistimo, a pod vodom je veći deo banjskog parka - kaže Matić.

http://www.youtube.com/watch?v=pQhXmfGzYR0

( BLIC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track