Majka monstruma: Da mogu, umrla bih umesto Tijane!
Foto: Aleksandar Jovanović

Rodbina i dalje nema objašnjenje za monstruozni čin

Majka monstruma: Da mogu, umrla bih umesto Tijane!

Crna Hronika -
Volela bih da mogu da pitam Dragana da li je svesno ubio tu devojčicu i kako je to mogao da uradi, rekla je Makivija Đurić

BEOGRAD - Molim Tijanine roditelje da me razumeju. Ja tu ništa nisam kriva. Šta da kažem roditeljima koji su izgubili dete od 15 godina, osim da prime moje iskreno saučešće. Ovo je juče za Kurir rekla Makivija Đurić, majka Dragana Đurića, koji je, kako je ministar MUP Srbije Nebojša Stefanović izjavio, na monstruozan način ubio Tijani Jurić (15) iz Bajmoka.- Da mogu da umrem umesto te devojčice, ne bih žalila da mi odmah srce stane! Ako je Dragan kriv, treba da odgovara. Kako mene boli duša tako boli i one roditelje iz Subotice, koji nikad više neće videti svoju ćerku. Volela bih da mogu da vidim sina i da ga pitam da li je to svesno uradio i kako je mogao da ubije dete. Ako je pri zdravoj pameti to uradio, onda nijedno opravdanje za njega ne mogu da nađem, iako sam mu majka - priča kroz suze Makivija Đurić i dodaje da njenom sinu i ne treba veća kazna od toga da 40 godina provede u zatvoru.

Kukala mu majka... Dragan Đurić
Kukala mu majka... Dragan Đurić

NevericaKako nam je objasnila, još ne može da veruje da je njen sin, koji je bio izuzetno vezan za nju, to uradio.- Ne prestajem da pitam samu sebe šta je to u njemu moglo da pukne. Tačno je da je bio emotivan, ali se retko kad žalio. Verujem da je to držao u sebi. Ne prestajem da se pitam kako i zašto. U jednom trenutku sam shvatila da je u poslednje vreme slabije jeo. Kad god sam ga pozvala da jedemo, rekao bi: „Kasnije ću, mama“ - navodi žena.Prema njenim rečima, Dragana je čuvala i njena rođena sestra, koja je sad u staračkom domu u Mladenovcu.- Ni ona ne može da veruje da nam je to Dragan uradio - kaže Makivija.Ćerka na „bensedinima“Ona dodaje i da se čula sa ćerkom Aleksandrom i da je ona još u šoku posle svih informacija koje je saznala.- Zvala me je i predložila mi da ja odem kod nje, ili da ona dođe kod mene... I ona je na „bensedinima“, nema nikakvo objašnjenje za ovo što se dogodilo. Ne znam ni gde ću ni šta ću - priča Makivija.Oko za okoRajka Miškić, ujna osumnjičenog monstruma, kaže da Dragan treba da odgovara ako je kriv.- Da je moja ćerka tako nešto uradila, rekla bih joj: „Ćerko, oko za oko, zub za zub.“ Nema tu mnogo da se priča - izričita je ona.

Zabrinuta ujnaPLAŠIM SE ZA MAKIVIJUDraganova ujna kaže da joj je najžalije Makivije, koja je potpuno van sebe!- Ona je napaćena i namučena žena. Borila se kako je znala da decu izvede na put i nije mi jasno kako je to mogao Dragan da joj uradi. Makivija ne može da se smiri, sinoć sam je zvala da spava kod mene. Nisam htela da je ostavim samu. Plašim se za njeno zdravlje - rekla je Rajka Miškić.

Plašio se ocaBIO VEZAN ZA MAJKUMakivija kaže da se Dragan mnogo plašio oca, ali da ga otac nije tukao.- Dragan je za mene bio vezan i slušao me je. Nikad mi u kuću nije doneo nešto ukradeno. Zato je čudno šta je to iz njega izašlo da uradi ovako nešto. Jedino mi pada na pamet da je možda pio. Imao je problema sa pritiskom i pio je tablete. Jedino ako je pio lekove i alkohol zajedno, pa poludeo - kaže majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track