DELIBAŠIĆEV ČOVEK: Vojinović na slobodi ne bi preživeo ni pet minuta!
Foto: Zorana Jevtić

Čuvaju ga u zatvoru

DELIBAŠIĆEV ČOVEK: Vojinović na slobodi ne bi preživeo ni pet minuta!

Crna Hronika -
U strahu za život: Zbog toga što je otkrio detalje ubistva Nikole Bojovića, Miloš Vojinović neprestano dobija pretnje smrću, tvrdi sagovornik Kurira

BEOGRAD - Miloš Vojinović (27), član kriminalne grupe Miloša Delibašića, na čijem će se iskazu većim delom zasnivati optužnica koja je podignuta zbog ubistva Nikole Bojovića, nije dobio status svedoka-saradnika jer se istražitelji plaše da ne bi uspeo da preživi na slobodi, tvrdi izvor Kurira. Za ovaj zločin Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je Slobodana Šaranovića (75), Ratka Koljenšića (37) i Sašu Cvetanovića (32), dok je za ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi, osim Šaranovića i Delibašića, optužen i sam Vojinović, kao i Slaviša Novaković. Posle svedočenja o dva zločina, kako navodi naš sagovornik, bezbednosne procene ukazuju na to da je Vojinović zasad najsigurniji u zatvoru.Stalno mu prete- Članovi njegove najuže porodice dobili su policijsko obezbeđenje. Vojinović je pod posebnim merama obezbeđenja u jednom od najčuvanijih zatvora i zasad neće biti stavljen u program zaštite van zatvora jer se plašimo da ne bi preživeo ni pet minuta na slobodi - kaže izvor Kurira.

Nikola Bojović
Nikola Bojović

Kako se navodi, Miloš Vojinović je u zatvoru u kojem boravi neprekidno pod budnim okom stražara i policije, a svako izvođenje na suđenje ili saslušanje odvija se u pratnji velikog broja naoružanih pripadnika Žandarmerije.- Njemu non-stop stižu pretnje. On je u specifičnoj situaciji, porodica mu je ugrožena. Pretnje nisu upućene samo njemu, već i članovima njegove najuže familije. Pod terapijom je i u teškom stanju - potvrdio je saznanja Kurira Vojinovićev branilac Aleksandar Ristić tokom suđenja Vojinoviću zbog iznude.Ristić, međutim, nije precizirao ko i zbog čega preti i ugrožava bezbednost njegovom klijentu.Vojinović je, kako su ranije prenosili crnogorski mediji, na saslušanju pred tužiocem ispričao da je Šaranović platio po 20.000 evra Saši Cvetanoviću Pitbulu i Ratku Koljenšiću za ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića.- Delibašić mi je rekao da je njemu Šaranović potvrdio da su Nikolu Bojovića ubi i Ratko Koljenšić i Saša Cvetanović - navodno je tad rekao Vojinović.Naručena likvidacijaCvetanović je, kako su pisali crnogorski mediji, navodno objasnio i da je Delibašić planirao da posle zločina likvidira Cvetanovića kako bi uklonio ključnog svedoka koji bi mogao da raskrinka celu grupu!- Kad se vratio iz Budve, Delibašić mi je rekao da kruži priča da je on organizovao ubistvo Bojovića i tvrdio mi da to nije uradio - ispričao je, kako se saznaje, Vojinović u jednom delu svog iskaza.

Optužen... Miloš Delibašić
Optužen... Miloš Delibašić

„Izrael dajmond centar“DELIBAŠIĆ OSLOBOĐEN ZA PLJAČKUMiloš Delibašić je u aprilu pravosnažno oslobođen optužbi da je učestvovao u pljački zlatare „Izrael dajmond centar“, iz koje su razbojnici odneli nakit vredan 3,3 miliona evra. Delibašić je pušten na slobodu nakon što je Vojinović na suđenju odbio da odgovara na pitanja.- Dok su ga izvodili iz sudnice, Vojinović se okrenuo ka Delibašiću i upitao ga: „Da li je sad sve u redu?“ - navodili su mediji.

Organizovao klan... Slobodan Šaranović
Organizovao klan... Slobodan Šaranović

IskazMOTIV BILA OSVETANikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda.- Pitao sam Delibašića da li on ima veze s ubistvom jer znam da je, dok je bio u zatvoru, govorio da će osvetiti Branislava Branu Šaranovića, za čiju je smrt krivio Luku Bojovića. Na pitanje da li ima veze s ubistvom Bojovića, Delibašić mi je odgovorio da nema, ali da je to organizovao Šaranović - tvrdio je Vojinović na jednom od brojnih saslušanja u tužilaštvu.Branislav Šaranović likvidiran je 2009. na Dedinju, a ubice do danas nisu uhapšene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track