Tijanin mobilni telefon pronađen kraj puta, traže se garderoba i ašov

Svirepo ubistvo

Tijanin mobilni telefon pronađen kraj puta, traže se garderoba i ašov

Crna Hronika -
Đurić je ispričao da je ašov koji je kupio ujutro 26. jula, na buvljoj pijaci u Somboru bacio preko brda šljunka na putu ka Somboru. Policija je pretražila taj teren. Tu su u toku radovi i moguće je da su bageristi već zatrpali ašov

Policija je mobilni telefon Tijane Jurić, koju je ubio mesar Dragan Đurić iz Surčina, pronašla na putu za Zrenjanin. Za njenom garderobom se još traga, kao i za ašovom kojim je Dragan Đurić iskopao rupu u koju je stavio njeno telo. - Đurić je ispričao da je ašov koji je kupio ujutro 26. jula, na buvljoj pijaci u Somboru bacio preko brda šljunka na putu ka Somboru. Policija je pretražila taj teren. Tu su u toku radovi i moguće je da su bageristi već zatrpali ašov - kaže izvor . Slična situacija je i sa garderobom koju je Tijana nosila kobne noći, a koju joj je Đurić skinuo pre ubistva. Posle zločina i nakon što je zakopao telo devojčice, ubica iz Surčina je Tijanine stvari bacio u kontejner na putu ka Zrenjaninu. - Potraga za njom je trajala 12 dana i komunalne službe su ispraznile kontejnere. Sada je pitanje kako naći njenu garderobu - objašnjavaju u policiji. Tijanin mobilni telefon dat je na veštačenje, kao i Đurićev crveni „golf 3“ kojim ju je kobne noći presreo u Bajmoku. Vozilo je prebačeno u Nacionalni kriminalistički centar kako bi se uzeli svi tragovi koji mogu biti dokazni materijal.

- Đurić je u prvom iskazu posle privođenja tvrdio da je Tijanu udario vozilom. Kada je ona počela da viče, udario ju je nekoliko puta pesnicom u glavu. Međutim, utvrđeno je da je nije udario automobilom. On je pijan krenuo ka vašaru i drugovima, a na putu je bila i Tijana, koju je nameravao da siluje - navode u MUP-u. Đurić je najpre odbijao da pred policijom priča o silovanju, a zatim je priznao da se Tijana bila žrtva njegovog seksualnog zlostavljanja. Zbog stanja njenog tela, obdukcijom nije moglo da se potvrdi da je devojčica silovana. Đuriću je prošle noći posle saslušanja kod tužioca određen jednomesečni pritvor i prebačen je u Okružni zatvor u Subotici. - I na tom saslušanju je bio hladan, bez emocija. Nije pokazao da se kaje - kažu u policiji.

Mrtvu Tijanu je ubacio u automobil. Krenuo je u pravcu granice sa Mađarskom, a zatim ponovo ka Bajmoku, Somboru. Nakratko se zaustavio posle sela Aleksa Šantić i telo ubacio u gepek. Nastavio je ka Somboru. Parkirao se pored autobuske stanice i svratio u kafanu. Nastavio je da pije. Kad se zasitio pića, ponovo je ušao u kola i nastavio ka selu Svetozar Miletić. Tu, pored puta, u napuštenoj kući ostavio je devojčicino telo. Vezao joj je ruke plastificiranom žicom i pokrio je kartonom. Ponovo je seo u auto, ovoga puta uputio se ka Somboru. Pokušao je da zametne tragove. - U Somboru sam popio kafu i vodu, a onda otišao na buvljak, gde sam kupio ašov i u jednoj kineskoj radnji veliku torbu. Vratio sam se do napuštene kućice. Pokušao sam da telo stavim u torbu, ali nisam uspeo. Zato sam ga odvukao malo dalje, do deponije. Iskopao sam rupu i prekrio sam ga zemljom. Posle toga mirno je seo u “golf” i krenuo ka Zrenjaninu. Tijanine stvari, ašov i torbu bacao je usput. Stao s namerom da je silujeJedna od pretpostavki policije bila je i da je Tijanu neko udario vozilom, a zatim je u strahu negde bacio.- Ta mogućnost je prva i odbačena jer se Tijana kretala zemljanim putem, na kojem niko ne može brzo da vozi. Ni Đurić nije vozio brzo. Lagao je da je Tijanu udario vozilom. On je stao s namerom da je siluje - navode u policiji.

http://www.youtube.com/watch?v=NLPAymDjwKY

(blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track