BOG GA SAČUVAO: Pijanac preživeo udar voza kod Petrovaradina
Foto: Kurir

Čudom živ

BOG GA SAČUVAO: Pijanac preživeo udar voza kod Petrovaradina

Crna Hronika -
Puka slučajnost je što nije došlo do tragičnog ishoda jer je u sličnim situacijama šansa da čovek koga udari voz preživi samo 1 odsto

NOVI SAD - Jedan muškarac povređen je sinoć oko 23.40 časova, kada je međunarodni voz, koji se kretao iz pravca Petrovaradina ka Novom Sadu, udario prolaznika koji je prelazio prugu.

Na sreću, čovek je preživeo i ubrzo je sa lakšim povredama prevezen u Urgentni centar.

Reč je navodno o Šević M. (45), koji je u trenutku nesreće prelazio prugu na potezu između železničke stanice Petrovaradim i novosadskog železničkog mosta. Na lice mesta ubrzo je stigla policija, kao i Hitna pomoć, koja je utvrdila da je muškarac bio pod dejstvom alkohola, rekao je Ranko Vukobrat, šef novosadskog železničkog čvora.

"Prugom je saobraćao međunarodni voz broj 340, to je redovan voz koji saobraća na relaciji Beograd-Budimpešta. Kako smo otvorili prugu, nakon problema sa ispadanjem voza iz šina kod Čortanovaca, taj voz smo prvi propustili u 23:05 i bilo je dosta putnika u njemu, većinom ovih koji su se vraćali iz Guče, tako da je zastoj u saobraćaju trajao još dodatnih sat i po vremena", rekao je Vukobrat.

On napominje da je čista slučajnost što nije došlo do tragičnog ishoda jer je u slučnim situacijama šansa da čovek koga udari voz preživi oko 1 odsto.

(Radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track