DRAMA U NOVOM SADU: Policajac heroj spasao dete iz naručja oca samoubice koji je hteo da skoči!
Foto: KURIR

Pripadnik MUP rizikovao život

DRAMA U NOVOM SADU: Policajac heroj spasao dete iz naručja oca samoubice koji je hteo da skoči!

Crna Hronika -
Rade Riter pretio da će s jednoipogodišnjim detetom skočiti s terase, ali u tome ga sprečio Borislav Zorić

NOVI SAD - Prava drama odigrala se u sredu veče u Novom Sadu, kad je Rade Riter (34) zamalo skočio s drugog sprata stana u Dositejevoj 8, u naselju Podbara, držeći u naručju jednoipogodišnju bebu!

Srećom, tragediju je sprečio hrabri policajac Borislav Zorić, kome će ministar policije Nebojša Stefanović u četvrtak uručiti nagradu.

Ima dosije

Sve je počelo oko 18.30, kad je Radetova supruga Danica Riter (42) zadobila teške telesne povrede, navodno tako što je skočila iz pomenutog stana.

Nakon što je kolima Hitne pomoći odvezena u Urgentni centar, njen suprug, inače narkoman i alkoholičar, uzeo je njihovo dete uz pretnju da će skočiti zajedno s njim!Policija je nakon više od sat vremena uspela da ga savlada.

- Tokom pregovora Rade je s terase bacao veš, sušilicu, metle, džogere, daske i pelene na vatrogasce, koji su odmah postavili vazdušni jastuk, i policajce, sve vreme držeći bebu u naručju.

U jednom momentu seo je na ogradu, prebacivši jednu nogu prema ulici. Kad je ušao u stan, policajac Borislav Zorić brzo je preskočio ogradu iz susednog stana, rizikujući svoj život, i spasao dete - kaže izvor Kurira, dodajući da je Riter na ulazna vrata stana stavio ormare.

Inače, kako komšije pričaju, Rade je više puta tukao Danicu, zbog čega je i ranije intervenisala policija.- Jučerašnji sukob supružnika započeo je jer Rade nije dozvolio Danici da ode u posetu svom sinu iz prethodnog braka, koji je u zatvoru, posle čega ju je pretukao - dodaje naš izvor.

Aplauz

Stotinak okupljenih građana pozdravilo je aplauzom podvig hrabrog policajca Zorića, koji je po okončanju akcije primao čestitke od svojih kolega, ali i od građana koji su sa zebnjom pratili ovu dramu.

Lekari Kliničkog centra sinoć su zbrinuli Danicu, kod koje su konstatovani brojni prelomi, a kako nam je rečeno u KCV, zadržana je na lečenju i u stabilnom je stanju, dok je mališan prebačen u Centar za socijalni rad.

U sredini hrabri policajac koji je ušao u stan
U sredini hrabri policajac koji je ušao u stan

Dete u sigurnim rukama
Dete u sigurnim rukama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track