POLICAJAC HEROJ: Pogled uplakanog deteta nikada neću zaboraviti!
Foto: Zorana Jeftić

Pripadnik MUP koji je spasao bebu od oca nasilnika

POLICAJAC HEROJ: Pogled uplakanog deteta nikada neću zaboraviti!

Crna Hronika -
Kad sam savladao Radeta Ritera, njegov sinčić od 18 meseci dopuzao je do mene, a ja sam samo hteo da ga zagrlim, ispričao Borislav Zorić

BEOGRAD - Nikad neću zaboraviti lice uplakanog deteta koje puzi do oca kojeg sam prethodno savladao. Kad je mališan došao da oca, podigao je glavu ka meni i onako uplakan i uplašen pogledao me pravo u oči. U tom trenutku sam samo želeo da ga uzmem u ruke i zagrlim što jače.

Ovo je juče za Kurir rekao policajac Borislav Zorić (29), heroj koji je u sredu uveče spasao bebu od 18 meseci iz ruku pomahnitalog oca Radeta Ritera (34), pošto je pretio da će zajedno s detetom skočiti s drugog sprata.Sve vreme psovaoZorić objašnjava da je zajedno s pregovaračkim timom prvo pokušavao da smiri oca deteta, ali da to nije davalo rezultate.- Rade je psovao i bacao na nas šta je stigao. Drama u naselju Podbare trajala je sat i po, a u jednom trenutku se s mališanom popeo na ogradu terase! Mislio sam da je to kraj! Viknuo sam kolegama da razvaljuju vrata njegovog stana i to je nateralo Radeta da siđe s terase. Vratio se unutra, a ja sam to iskoristio da se s prozora susednog stana, u kojem sam bio s pripadnicima pregovaračkog tima, preko klima-uređaja prebacim na terasu - ispričao je hrabri policajac.

On je dodao da mu je, kad je to uspeo da uradi, u glavi bilo samo jedno.- Samo mi je bilo važno da spasem dete, da ga izvučem iz naručja čoveka koji je bio spreman da zajedno s njim skoči s drugog sprata - rekao je Zorić.Poruka od sestreHrabri policajac je rekao da mu ovo nije prvi put da spasava živote, ali da mu je ovo bila jedna od najtežih akcija. Kako nam je objasnio, živi s mlađom sestrom i majkom, a posle akcije u naselju Podbare prvi SMS poslala mu je sestra. U njemu je pisalo: „Moj ponos!“

Priznanje i od ministra NAGRADA ZA HRABROSTMinistar policije Nebojša Stefanović uručio je juče Branislavu Zoriću novčanu nagradu od 50.000 dinara.- Čast mi je da uručim nagradu čoveku koji je rizikovao svoj život da bi spasao osamnaestomesečno dete. To je podvig koji zaslužuje poštovanje, a ovakvih ljudi u policiji je sve više. Ova nagrada je simbolična, ali nastavićemo da stimulišemo odgovorne ljude koji prelaze granicu redovnog obavljanja dužnosti - rekao je Stefanović.Branislav Zorić istakao je da je uniformu obukao da bi pomagao i da mu je čast što je policajac.

NasiljePOVUKLA PRIJAVU PROTIV SUPRUGADanica Riter, koja je, bežeći od pomahnitalog muža, skočila s drugog sprata zgrade, i dalje je u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.- Zadobila je višestruke prelome, ali njeno stanje je stabilno - kaže Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra.Njen sin od 18 meseci nije imao vidljive tragove povređivanja, što je potvrdila i kompletna dijagnostika.U policiji su potvrdili da je Danica samo jednom prijavila supruga za nasilje i odmah povukla prijavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track