PREVRTANJE TURSKOG AUTOBUSA KOD SUBOTICE: Podneta krivična prjava protiv vozača!
Foto: Tanjug Printscreen

Posle oparavka biće saslušan

PREVRTANJE TURSKOG AUTOBUSA KOD SUBOTICE: Podneta krivična prjava protiv vozača!

Crna Hronika -
Vozač autobusa Arslan Hajrij optužen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja zbog prevrtanja autobusa u kome je jedna osoba poginula, a 30 putnika povređeno

SUBOTICA - Subotička policija podnela je krivičnu prijavu protiv vozača turskog autobusa, koji se u četvrtak prevrnuo na autoputu kod Subotice, kada je jedna osoba izgubila život, a više od 30 povređeno.

Kako je izjavila prva zamenica osnovnog javnog tužioca u Subotici Livija Panić, Policijska uprava u Subotici podnela je krivičnu prijavu protiv Arslana Hajrija zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Hajri se i dalje nalazi u Opštoj bolnici u Subotici, na koronarnoj jedinici, zbog problema sa srcem, a po rečima Livije Panić nakon završenog lekarskog tretmana biće doveden radi saslušanja u Osnovno javno tužilaštvo.

“Odluka o pritvoru biće doneta nakon saslušanja” – rekla je Panić.

Ona je dodala da je tokom jučerašnjeg dana u tužilaštvu saslušana i većina putnika iz autobusa, osim njih troje koji se i dalje nalaze na bolničkom lečenju.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko šest sati ujutro na autoputu između Bačke Topole i Subotice jedna osoba je poginula, a tridesetak je povređeno.

Do saobraćajne nesreće je došlo pošto je vozač autobusa turske registracije, iz za sada neutvrđenih razloga, "izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta", saopštila je subotička policija.

Saobraćajna nesreće se dogodila u 05.40 časova, na autoputu između Subotice i Novog Sada, kod Bačke Topole, navela je policija koja je potvrdila da je jedna turska državljanka podlegla povredama na licu mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja