PUCNJAVA KOD KURŠUMLIJE: Preminuo žandarm Stevan Sinđelić (30) kog su ranili Albanci!
Foto: Facebook

Pucnjava kod Merdara

PUCNJAVA KOD KURŠUMLIJE: Preminuo žandarm Stevan Sinđelić (30) kog su ranili Albanci!

Crna Hronika -
Žandarm Stevan Sinđelić ubijen je u vatrenom obračunu sa Albanskim šumokradicama, kada je naoružana grupa pucala na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja
1 / 5 Foto: Facebook

KURŠUMLIJA - Pripadnik Žandarmerije MUP Srbije Stevan Sinđelić (30), koji je ranjen noćas oko tri časa u rejonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija, preminuo je jutros na VMA, saznaje Kurir.

Sinđelić je ranjen kada je više, zasad nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta.

Na srpskog žandarma pucano je u selu koje se nalazi nadomak Merdara i on je policijskim helikopterom prenet u Beograd, u pratnji lekarske ekipe iz bolnice u Prokuplju. Pretpostavlja se da su napadači došli iz opštine Podujevo, koja se administrativnim prelazom graniči sa Kuršumlijom.

Stefanović: Pronaći počinioce terorističkog akta

"Naredio sam da se u ovaj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje", izjavio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovarati na svaki napad.Stefanović je izražavajući saučešće porodici policajca Stevana Sinđelića istakao da će zahtevati da se počinioci ovog terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne.

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je jutros da je Sinđelić ranjen rano jutros oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu. "On je imao ustrelnu ranu glave. Odmah je obavljena reanimacija, a potom je u veoma teškom stanju helikopterom prevezen u Beograd na VMA", kazala je Marija Despotović.

Podsetimo, u razmeni vatre s policijom juče je ranjen jedan šumokradica kod Kuršumlije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track