SASLUŠAN TAKSISTA: Ubicu invalida razotkrio GPS
Foto: Kurir Štampano

Priznao zločin

SASLUŠAN TAKSISTA: Ubicu invalida razotkrio GPS

Crna Hronika -
Policija preko uređaja za navigaciju došla do saznanja da je osumnjičeni 23 minuta bio u blizini mesta ubistva Braniše Karića (62)

KRAGUJEVAC - Želeo sam da uzmem tih 150 evra koje je Braniša Karić imao kod sebe. Uzeo sam ključ za odvijanje šrafova na točku automobila i udario ga u glavu. Nije mi bila namera da ga ubijem, samo sam hteo da ga onesvestim, ali sam izgleda jače zamahnuo. Žao mi je, kajem se...Ovo je, kako saznajemo, na saslušanju u tužilaštvu izjavio taksista Saša Simović (36) iz Kragujevca, kome je određen pritvor do 30 dana nakon priznanja da je u Badnjevcu kod Batočine ubio invalidskog penzionera Branišu Karića (62).Uhapšen u taksijuPolicija je otkrila ubicu na osnovu analize kretanja žrtve u petak po podne, kada je, prema zaključku forenzičara, Braniša ubijen.- Znali smo da se Braniša u poslednje vreme često vozio taksijem, jer mu je noga bila polomljena i kretao se pomoću štaka. Tražili smo podatke „Pink taksija“, koji satelitski, pomoću GPS, prati kretanje svih svojih vozila. Utvrđeno je da je „seat ibica“, vozilo pod brojem 324 koje u taksi udruženju duži Saša, u petak po podne bila u Badnjevcu i da se na lokaciji na kojoj je nađeno telo zadržala 23 minuta. Posle tog saznanja, istragu smo usmerili na Simovića i vrlo brzo prikupili sve ostale važne podatke - otkriva Kurirov izvor iz policije.Telo ubijenog Braniše slučajno je otkriveno u subotu po podne pored seoskog puta u zaseoku Rogac, a Saša je uhapšen u utorak u vozilu kragujevačkog „Pink taksija“. Ta četiri dana posle brutalnog zločina Saša se najnormalnije ponašao i nijednim gestom nije pokazao da je počinio teško ubistvo.O tome svedoči i priča Sašine supruge Mirjane.Supruga u šoku- Saša je u petak došao s posla oko 19 sati i rekao mi da je doživeo neprijatnost. Kazao mi je da je u gradu povezao jednu stranku na štakama koja mu je dala 20 evra i zamolila ga da mu razmeni novac u menjačnici. Kada mu je Saša doneo dinare, taj čovek ga je zamolio da mu u mesari kupi meso za 1.000 dinara, a potom da ga vozi u Badnjevac - priča supruga Mirjana i nastavlja:- Saša mi je ispričao i da je taj čovek, kad su stigli u Badnjevac, izašao iz taksija i platio vožnju 1.100 dinara, ali je rekao Saši da ga pričeka jer mora još negde da ide. Saša ga je čekao dvadesetak minuta, a onda je, kako je rekao, u blizini začuo dva pucnja. Uplašio se i pozvao bazu u „Pinku“, a oni su mu rekli da se vrati za Kragujevac - prepričala je Sašinu verziju događaja supruga Mirjana, istakavši da i dalje ne može da veruje da je njen suprug ubica.

Žrtva... Braniša Karić
Žrtva... Braniša Karić

Ubičin šef u šokuNIKAD NIJE PRAVIO PROBLEMESvi smo zgranuti saznanjem da je Saša mogući ubica. Kod nas je radio dve godine, pa je otišao u jednu fabriku nameštaja, a onda se vratio pre dva meseca. Imao je sve potrebne taksi dozvole, sertifikat, prošao je lekarske preglede. Miran je, nije konfliktna ličnost, odličan je radnik. Stvarno ne mogu da shvatim da je to uradio - rekao je Ivan Stanković, direktor „Pink taksija“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track