UTVRĐUJE SE IDENTITET: Pronađeni posmrtni ostaci žrtava srpske nacionalnosti
Foto: Reuters

Ekshumacija u opštini Brod

UTVRĐUJE SE IDENTITET: Pronađeni posmrtni ostaci žrtava srpske nacionalnosti

Crna Hronika -
Ekshumacijom je rukovodilo i koordiniralo Tužilaštvo BiH, na mestu događaja nalazila se stručna saradnica Tužilaštva, a u procesu su učestvovali predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih, sudski veštak-patolog, kao i pripadnici MUP-a Republike Srpke koji su osiguravali lokaciju

SARAJEVO - Tokom ekshumacije, kojom je koordinisalo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, na lokalitetu između mesnih grobalja u opštini Brod pronađeni su posmrtni ostaci više osoba, a prikupljene informacije ukazuju da je reč o žrtvama srpske nacionalnosti koje su stradale u proleće 1992. na području Broda.

Pronađeno je jedno kompletno telo i više fragmenata posmrtnih ostataka, a naknadnim analizama biće utvrđen tačan broj žrtava, ali je izvesno da se na spomenutoj lokaciji nalaze posmrtni ostaci nekoliko osoba, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon izvršene ekshumacije i uzimanja DNK uzoraka, u Banjaluci će se utvrditi identitet žrtava putem DNK analize, prenosi Fena i dodaje da će posle utvrđivanja identiteta žrtava biti moguće povezati ih s nekim od predmeta ratnih zločina na kojima radi Tužilaštvo BiH.

Ekshumacijom je rukovodilo i koordiniralo Tužilaštvo BiH, na mestu događaja nalazila se stručna saradnica Tužilaštva, a u procesu su učestvovali predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih, sudski veštak-patolog, kao i pripadnici MUP-a Republike Srpke koji su osiguravali lokaciju.

Tužilaštvo, zajedno sa svim institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih, nastavlja intenzivne aktivnosti u procesima pronalaska, ekshumacije i identifikacije nestalih osoba u svim krajevima BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track