Srpska policija uhapsila člana OVK Burija Taljaka

Srpska policija uhapsila člana OVK Burija Taljaka

Crna Hronika -
Taljak se sumnjiči da je sa još dva lica naoružan automatskim oružjem i noževima ušao u stan srpske porodice koju su fizički zlostavljali, opljačkali, a zatim uz pretnje proterali iz stana u naselju Ortakov i iz grada Prizrena, rekao Bruno Vekarić
BEOGRAD - Srpska policija uhapsila je pripadnika bivše OVK Burija Taljaka u Merdarima zbog sumnje da je izvršio ratni zločin nad srpskim civilima u Prizrenu 16. juna 1999.
Taljak se sumnjiči da je sa još dva lica naoružan automatskim oružjem i noževima ušao u stan srpske porodice koju su fizički zlostavljali, opljačkali, a zatim uz pretnje proterali iz stana u naselju Ortakov i iz grada Prizrena, rekao je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.
Prema njegovim rečima, osumnjičeni se nalazi u pritvoru u Požarevcu, pošto se postupak vodi u požarevačkom sudu.
"Očekujem da će predmet preći u nadležnost Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, jer radnja izvršenja ima sva obeležja krivičnog dela ratnog zlocina protiv civilnog stanovništva", kazao je Vekarić.
On je napomenuo da su Tužilaštvu za ratne zločine dostupni oštećeni, odnosno srpska porodica nad kojom je zločin izvršen, što je veoma bitno za vodjenje ovog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track