Policajac mi je probušio bubnu opnu

Incident u Surčinu

Policajac mi je probušio bubnu opnu

Crna Hronika -
Počeli su da viču na mene. Jedan mi je opalio šamar, kaže Boris P. (21), koga su trojica muškaraca s policijskim legitimacijama maltretirala u Surčinu

BEOGRAD - Brutalno!

Trojica muškaraca sa službenim legitimacijama policije maltretirali su Borisa P. (21), a onda mu probili bubnu opnu. Incident se dogodio u petak oko 11 sati, u ulici Jakovački kormadin, na ulazu u Jakovo, kod Surčina.
Sve je počelo kad je Boris P. „pežoom 206“ obišao dva džipa „micubiši pajero“.
- Obišao sam kolonu vozila i stao ispred jednog džipa. Tad su mi dva „micubišija“ presekla put. Jedan je stao ispred mog vozila, a drugi iza. Njih trojica su istrčala iz kola. Počeli su da viču na mene. Jedan me je izvukao napolje i opalio mi šamar. Pao sam na auto! Oduzeo sam se kad su izvukli oružje. Tek kasnije sam čuo da je, najverovatnije, reč o policijskom obezbeđenju jednog svedoka saradnika - priča Boris P.
Dvojica policajaca prvo su uperili oružje u mladića, a onda je jedan od njih repetirao „hekler“:
- „Koga obilaziš? Zašto obilaziš? Šta imaš u autu? Daj dokumenta!“ - urlali su na mene! Rekao sam da nemam ništa! Gurnuli su me na kola, pretresli, a potom me besno upitali: „Što se treseš?“ Uz psovke su mi zatim naredili da idem kući - priseća se potreseni Boris P.
Mladić je juče bio na lekarskom pregledu, gde mu je konstatovana teška povreda.
- Od straha sam se toliko tresao da nisam znao kako se zovem. Celu noć oka nisam sklopio, povraćao sam i vrtelo mi se u glavi. I sad se tresem... Ko zna da li ću i čuti na levo uvo - priča uplašeni Boris P.
Roditelji Borisa P. revoltirani su ovim događajem:
- Tek uveče sam od drugih ljudi saznao šta se desilo. Komšije su mi rekle da je to obezbeđenje jednog svedoka saradnika koje stalno tuda prolazi. Udarili su ga toliko jako da je pao, iako trenira kik-boks. Moj sin nikad nije imao problema sa zakonom. Ovo će mu ostati trauma za ceo život - kaže otac Goran P.

Očevici zvali policiju

Očevici ovog incidenta kažu da su pozvali policiju.
- Tek kasnije, kad se sve završilo i kad su svi nastavili svojim putem, nekoliko policijskih patrola prošlo je ulicom. Međutim, niko se nije zaustavio, niti nas je iko pitao o incidentu - kaže jedan od očevidaca.
Džipovi „micubiši“ bili su bez rotacija i bez bilo kakvog znaka da je reč o policijskim vozilima.
MUP: Radimo na slučaju
- Radimo na ovom slučaju. Mladić je juče posle podne prijavio šta mu se dogodilo. Odmah smo pokrenuli istragu, koja će otkriti sve okolnosti pod kojima se incident dogodio - kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.
Kosilica na prednjem sedištu
Očevici ne znaju da li je u dva džipa bilo još putnika.
- Stakla su bila zatamnjena. Jedino što smo videli, bila je kosilica, koja je stajala na prednjem sedištu - kaže jedan od očevidaca.
Otac Goran pokazuje mesto incidenta Otac Goran pokazuje mesto incidenta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track