UBISTVO VLADISLAVE ČERVENKO: Sud odložio razmatranje Musićeve žalbe!

Apelacioni sud Novi Sad

UBISTVO VLADISLAVE ČERVENKO: Sud odložio razmatranje Musićeve žalbe!

Crna Hronika -
Petočlano veće Apelacionog suda u Novom Sadu uvažilo je molbu branioca okrivljenog, advokata Dragana Palibrka iz Beograda za odlaganje današnje sednice veća, s obzirom da je Advokatska komora Beograda stupila u štrajk

NOVI SAD - Danas je pred Apelacionim sudom u Novom Sadu odložena javna sednica u krivičnom predmetu protiv okrivljenog Darijana Musića zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Petočlano veće ovog suda je uvažilo molbu branioca okrivljenog, advokata Dragana Palibrka iz Beograda za odlaganje današnje sednice veća, s obzirom da je Advokatska komora Beograda dana 10.09.2014. god. stupila u štrajk, a kako se u konkretnom slučaju radi o jednom od najtežih krivičnih dela koje Krivični zakonik propisuje i za koje je predviđena i najteža kazna, uvažavajući pravo okrivljenog na stručnu odbranu u skladu sa međunarodnim konvencijama o zaštiti ljudskih prava u okviru koje i prava na pravično suđenje, današnja javna sednica, na kojoj je bilo predviđeno odlučivanje o žalbama odbrane na prvostepenu presudu, je odložena - saopštio je Apelacioni sud Novi Sad..

Musićeva odbrana smatra da su i prva prvostepena presuda, kojom je Musić bio osuđen na 35 godina zatvora, a Apelacioni sud je ukinuo i naložio novo suđenje i druga na koju je uložena ova žalba, donete pod velikim medijskim pritiskom na sud, radi, kako je naveo, zadovoljenja javnog mnjenja.

( S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track