TUČA NA ZELENOM VENCU: Napadačima na Nemca 30 dana pritvora
Foto: Kurir Štampano

Opasnost od bekstva

TUČA NA ZELENOM VENCU: Napadačima na Nemca 30 dana pritvora

Crna Hronika -
Osumnjičeni za napad na Nemca su S.V, L.M. i V.I. Oni se terete za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i teška telesna povreda

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za napad na na nemačkog državljanina D.H. (27) na Zelenom vencu.

Sudija za prethodni postupak je osumnjičenima odredio pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke i da bi mogli da ponove krivično delo, rekla je portarol suda Dušica Ristić.

Osumnjičeni za napad na Nemca su S.V, L.M. i V.I. Oni se terete za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i teška telesna povreda.

Povodom pomenutih krivičnih dela, shodno Zakoniku o krivičnom postupku sprovode se istražne radnje, a ne klasična istraga. Prema Krivicnom zakoniku, za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Za krivično delo nanošenje teške telesne povrede zakonom je zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina, a ukoliko nastupi trajno oštećenje zdravlja kazna može da bude do osam godina zatvora.

U tužilaštvu napominju da će kvalivikacija dela zavisiti od nalaza veštaka o vrsti i težini zadobijenih povreda kod oštećenog. D.H. je u Beograd došao radi učešća na konferenciji o pravima LGBT populacije. Nakon koškanja na kiosu za pljeskavice jedan od osumnjičenih ga je nokautirao i zadao mu tešku telesnu povredu zbog koje se i dalje nalazi u bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track