Osumnjičeni za krađu vojnog goriva se obesio

Samoubistvo u pritvorskoj jedinici zatvora u Prokuplju

Osumnjičeni za krađu vojnog goriva se obesio

Crna Hronika -
Ljubiša Stanisavljević (44) obesio se čaršavom, koji je vezao za rešetke na prozoru. Telo juče ujutru prvi video njegov cimer

PROKUPLJE - Presudio sebi!Ljubiša Stanisavljević (44) iz Džigolja nađen je juče ujutro mrtav u pritvorskoj jedinici prokupačkog zatvora! Prema nezvaničnim informacijama, on se obesio čaršavom, koji je vezao za rešetku na prozoru.- Telo je prvi ugledao Ljubišin cimer, a budući da Ljubišina porodica sumnja da je zaista reč o samoubistvu, naložena je obdukcija - rekao je izvor Kurira.Stanisavljević je bio u pritvoru od 21. decembra prošle godine zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu, kao vojnik po ugovoru na poslovima stražara u vojnoj bazi Umac, zajedno sa još devetoricom vojnika i dva civila učestvovao u krađi 360 tona vojnog goriva, čija je vrednost oko 60 miliona dinara. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, akciju hapšenja izveli su pripadnici Vojnobezbednosne agencije.Podsetimo, Kurir je o krađi vojnog goriva prvi pisao još 23. februara prošle godine.- Da nešto nije u radu sa zalihama goriva, utvrđeno je 11. februara 2011. godine, kad je, prilikom kontrole stanja u rezervoaru, utvrđeno da nedostaje 360.000 litara benzina.Ministarstvo odbrane je tad saopštilo da je benzin iscurio „zbog kidanja drenažnog ventila na rezervoaru, do kojeg je došlo zbog zamora materijala”. Međutim, pošto tolika količina goriva nije mogla da ispari, a da nema tragova u zemljištu ili vodi, istraga je nastavljena i deset meseci kasnije uhapšeno je 12 osumnjičenih - rekao je izvor Kurira.(M. Đ.)

UhapšeniVojnobezbednosna agencija je 21. decembra 2011, zbog sumnje da su učestvovali u krađi goriva, uhapsila Milana i Miljana Radoševića, civile iz Prokuplja, kao i zastavnika Zorana Đondovića, starijeg vodnika Dalibora Marića i vojnike po ugovoru Srđana Arsića, Gorana Tenića, Dejana Vučetića, Dragana Stojanovića, Nebojšu Veljovića, Slavišu Marinkovića, Dragana Milenkovića i Ljubišu Stanisavljevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track