BAHATI MARKO MARKUŠ: Osuđeni sin policajca uživa sa Pekovićem i Lazićem!
Foto: Kurir Štampano

U odabranom društvu

BAHATI MARKO MARKUŠ: Osuđeni sin policajca uživa sa Pekovićem i Lazićem!

Crna Hronika -
Iako je na odsluženju zatvorske kazne, Marko Markuš izlazi vikendom i luduje po gradu. Prijatelji su mu poznati košarkaš i mladi pevač.U ponedeljak je osuđen na pet godina zatvora jer je 1. jula 2012. nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića

NOVI SAD - Marko Markuš (26), sin visokog zvaničnika novosadske policije, koji je u ponedeljak osuđen u Višem sudu u tom gradu na pet godina zatvora jer je 1. jula 2012. nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića, uprkos tome što je na odsluženju zatvorske kazne zbog ranije presude, često se vikendom može videti po novosadskim lokalima.Markuš se od marta 2013. nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde služi kaznu od pet godina zatvora jer je krajem 2008. godine naneo teške povrede Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva, koji je nedugo nakon toga preminuo u bolnici. Ipak, to ga ne sprečava da povremeno izlazi na slobodu i objavljuje fotografije na svom Fejsbuk profilu.Miličić mu šurakDo jedne takve fotografije došao je Kurir, a na njoj se mladi kriminalac vidi u društvu košarkaša Nikole Pekovića i pevača Darka Lazića. Inače, ova fotografija je postavljena 30. aprila, a na njegovom profilu se može videti da su mu prijatelji i Ćazim Osmani, Andrija Gerić, Stanija Dobrojević...- Markova rođena sestra udata je za našeg poznatog košarkaša Darka Miličića. Inače, Marko je oženjen i ima jedno dete - kaže izvor Kurira.Naš list pokušao je juče da stupi u kontakt s Nikolom Pekovićem i Darkom Lazićem, ali su njihovi telefoni bili nedostupni.Markuš je, inače, u pritvoru bio od kraja 2008. godine, nakon što je uhapšen jer je naneo smrtonosne povrede Dragojloviću u restoranu „Osam tamburaša“ na Petrovaradinskoj tvrđavi.Pobegao u Mađarsku- U pritvoru je bio 13 meseci, do 24. novembra 2009. Od tada se branio sa slobode, a kad je pravosnažno osuđen na pet godina, iste večeri je pokušao da ubije Slobodana Milutinovića, za šta je osuđen u ponedeljak. Te večeri pobegao je preko granice, u Mađarsku, sa namerom da pobegne u Ameriku, ali je uhapšen na aerodromu u Mađarskoj. Od 22. marta 2013. služi kaznu u sremskomitrovačkom zatvoru - objašnjava sagovornik Kurira.

Dobro vladanjePONAŠA SE KAO MIŠKako nezvanično saznajemo, Marko Markuš u sremskomitrovačkom zatvoru ima „poluotvoreni tretman“, što je zaslužio na osnovu dobrog vladanja u zatvoru. Ovaj tretman podrazumeva da ima pravo na izlazak u grad, prvi put na četiri sata, a drugi put na osam. Ima pravo na jedan vikend mesečno, kao i pravo na godišnji odmor.- Markuš je uzoran osuđenik. Ponaša se kao mali miš - nezvanično nam je rečeno u zatvoru.

ČINJENICEDosije- Osuđen je 2006. zbog napada na policajca- Optužen za ranjavanje dvojice mladića u „Crvenoj kafani“ 2006.- Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba „Kili“ u decembru 2007.- Bio osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008.- Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008.- Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track