AFERA FIOKA: Divljali na putu a policija ih štitila!
Foto: Dragan Kadić

Bivši načelnik saobraćajne policije pod istragom

AFERA FIOKA: Divljali na putu a policija ih štitila!

Crna Hronika -
General Dragiša Simić sklanjao prijave protiv poznatih za saobraćajne prekršaje, čekajući da kazna zastari; Na Simićevom spisku su i muzičari, političari, sportisti, ali i kriminalci, saznaje Kurir

BEOGRAD - General Dragiša Simić, bivši načelnik Uprave saobraćajne policije, pod istragom je Sektora unutrašnje kontrole zbog sumnje da je opraštao saobraćajne kazne brojnim muzičarima, političarima, sportistima, ali i kriminalcima, saznaje Kurir.

Tako je doskora prvi čovek saobraćajne policije, navodno, pomogao pevačicama Ani Bekuti i Biljani Sečivanović, harmonikašu Mirku Kodiću, kao i bivšem fudbaleru Mateji Kežmanu, tako što je njihove prijave za saobraćajne prekršaje sklanjao u fioku, do zastarevanja. Na Simićevom spisku, između ostalih, jesu i bivša supruga nekadašnjeg fudbalera Nikole Lazetića Sandra, kao i životna saputnica Harisa Džinovića Melina Galić.Slab na pevačice- Unutrašnja kontrola MUP uveliko radi na slučaju „fioka“. Primera radi, pevačici Ani Bekuti je 2011. godine oprošteno to što su kamere snimile njen automobil u prekršaju. Njen slučaj je stajao u fioci sve dok nije zastareo - otkriva naš sagovornik.Poznati harmonikaš Mirko Kodić iste godine, otkriva izvor Kurira, uhvaćen je u vozilu koje nikada nije registrovano, ali je i on prošao nekažnjeno.- Fudbaler Mateja Kežman, kao i bivša supruga njegovog kolege Nikole Lazetića Sandra, uhvaćeni su sa nedozvoljenom količinom alkoholom u krvi. Međutim, nisu snosili posledice jer je, kako se sumnja, general lično bio rešen da im pomogne - kaže sagovornik Kurira.Simić, za koga je inače poznato da je slab na pevačice, Biljani Sečivanović je, navodno, oprostio nepropisno preticanje, a supruzi Harisa Džinovića prvi saobraćajac sklonio je prijavu nakon što je uhvaćena u kolima sa isteklom registracijom.Uništio hard-disk- Postoje sumnje da je spisak onih kojima su kazne opraštane daleko duži, i da njemu ima čak i ljudi iz kriminalne sfere. Ukoliko bude prikupljeno dovoljno dokaza, protiv Simića će biti pokrenut krivični postupak za zloupotrebu službenog položaja - kaže sagovornik Kurira.Istragu, koja traje već nekoliko meseci, usporavaju dokazi koje je Simić uspeo da uništi pre nego što je smenjen sa mesta načelnika saobraćajne policije.- Hard-diskovi, koji su sadržali važne informacije za ovu istragu, bukvalno su fizički uništeni. Međutim, i pored toga postoji dovoljno dokaza - objasnio je naš sagovornik.

Dragiša SimićNE DAJEM IZJAVE BEZ DOZVOLE DIREKTORAGeneral Dragiša Simić juče nije za Kurir želeo da komentariše sumnje da je godinama sklanjao kazne za prekršaje koje su činili poznati.- Na odmoru sam. Osim toga, ne mogu da dajem izjave bez dozvole direktora - rekao je Simić, pre nego što je i čuo naše pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja