Hrvatski župnik uveo harač vernicima

Hrvatski župnik uveo harač vernicima

Crna Hronika -
Kršenje podugačke liste pravila ne naplaćuje sa molitvama zdravomarija i očenaš, nego kunama, a cenu pojedinačnog greha odredio je sam sveštenik
ZAGREB – Sveštenik don Petar Mikić iz Ploča šokirao je hrvatsku javnost pljačkanjem vernika svoje Župe Kraljiceneba i zemlje naplaćivanjem cele liste grehova koje vernici počine u ovozemaljskom životu.
Ovu informaciju sa popisom 41 sveštenikovog pravila koje se naplaćuju posalo je uredništvu portala Danas.hr nepoznati muškarac, koji je naveo da se kršenje podugačke liste pravila ne naplaćuje sa molitvama zdravomarija i očenaš, nego kunama, a cenu pojedinačnog greha odredio je sam sveštenik.
Ovaj portal donosi cenovnik usluga tako izbegavanje veronauke tokom cele godine mora da plati 250 kuna ( oko 33 evra), upisnina na veronauku košta 100 kuna ( oko 100 evra), neopravdani izostanak sa veronauke se plaća 10 kuna sa 1,5 evra, svaki neopravdani izostanak sa mise plaća se 20 kuna ( 2,5 evra)
Danas. hr prenosi izjavu čitaoca da sveštenik jednom verniku nije želeo da pokopa majku jer nije te godine dao ništa za crkvu.
Interesantno je da ovo nije prvi ispad ovog sveštenika, koji je 2009. godine zakucao na ulazu crkvu 80 narodnih, hrvatskih imena,a pri tome je obećao da će onom ko da ime detetu sa spiska biti nagrađen sa 1000 kuna ( oko 133 evra).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track