Hrvati radili sa Ćazimom

Joca Amsterdam tvrdi

Hrvati radili sa Ćazimom

Crna Hronika -
Sreten Jocić izjavio da je klan Osmani finansirao Stjepana Mesića, bivšeg hrvatskog predsednika, kao i nekadašnjeg ministra policije Karamarka

ZAGREB - Pretnje!Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, optužen za ubistvo novinara i suvlasnika zagrebačkog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, iz beogradskog zatvora pretio je smrću bivšem hrvatskom ministru policije Tomislavu Karamarku, prenose hrvatski mediji.- Ta informacija je pre nekog vremena prosleđena hrvatskoj policiji i Sigurnosno-obaveštajnoj agenciji. Na osnovu tih podataka sačinjen je popis osoba koje bi policija trebalo da drži pod kontrolom. Karamarko ima zaštitu, ali mu bezbednosne mere nisu pojačane - navode hrvatski mediji.Jocić je ranije prozvao Tomislava Karamarka da mu „namešta dokaze i pokušava da skloni jednu kriminalnu grupu kako bi oslobodio mesto svom bliskom prijatelju Ćazimu Osmaniju, zvanom Feliks“.- Ubistvo Pukanića najviše je odgovaralo klanu Osmani, koji je profitirao posle smrti vlasnika Nacionala. Pripadnici klana Osmani održali su tajni sastanak u Zagrebu. Tada su se sastali sa Stjepanom Mesićem, predsednikom Hrvatske, koga su finansirali i koji je lični prijatelj Bedžeta Pacolija, istaknutog člana ovog klana, sa Amirom Muharemijem, šefom Mesićeve kancelarije, i Karamarkom - optuživao je Jocić.Mesić i Karamarko demantovali su njegove navode.

Ćazim bio s NatašomĆazim Osmani postao je poznat ovdašnjoj javnosti nakon emotivne veze sa novosadskom pevačicom Natašom Bekvalac. Pevačica je tvrdila da su samo prijatelji i da ju je to prijateljstvo kasnije „mnogo koštalo“, jer je on Albanac, a ona Srpkinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track