KAŽNJEN: Marko Milićev u ćeliji sa najgorim kriminalcima!
Foto: Kurir Štampano

Vozač „kantrimena“ kažnjen zbog ponašanja

KAŽNJEN: Marko Milićev u ćeliji sa najgorim kriminalcima!

Crna Hronika -
Osumnjičeni za gaženje Luke Jovanovića zbog vređanja zatvorskih stražara prebačen u proctor koji će deliti sa šestoricom najokorelijih pritvorenika

BEOGRAD - Marko Milićev (33), vozač „mini-kantrimena“ koji se sumnjiči da je 25. jula na Brankovom mostu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Luka Jovanović (21), premešten je u drugu ćeliju zbog bahatog i drskog ponašanja!Kako Kurir saznaje, Milićev je „sparingovao“ sa cimerima i vređao zatvorske stražare,- Prvih nekoliko dana Milićev je bio miran i tih, delovao je nezainteresovano za svet oko sebe. Međutim, čim se privikao na novu sredinu, počeo je da pravi probleme - kaže izvor Kurira.Posetio ga otacNaš sagovornik podseća da je vozač „kantrimena“ u beogradskom Centralnom zatvoru od 7. septembra. Po dolasku je, kako kaže Kurirov izvor, delio ćeliju sa još dvojicom pritvorenika, koji nisu poznati srpskoj javnosti.- Počeli su da prekraćuju vreme tako što su između sebe „sparingovali“ u ćeliji. Na upozorenja da takva vrsta zabave nije dozvoljena, Milićev je burno reagovao. Počeo je da koristi svaku priliku da vređa i provocira zatvorske stražare - kaže izvor Kurira.

Osumnjičeni... Bratislav Vesović i Marko Milićev u „kantrimenu“
Osumnjičeni... Bratislav Vesović i Marko Milićev u „kantrimenu“

Budući da Milićev nije želeo da posluša upozorenja i smiri se, već je nastavio da pravi disciplinske prestupe, na kraju je prebačen u drugi pritvorski blok.- Ćeliju, koja je znatno lošija od one u kojoj je boravio, sad deli sa šestoricom cimera i ima daleko manje komfora. U pitanju su najokoreliji pritvorenici - navodi izvor Kurira.Milićeva je u međuvremenu, kako navodi, u pritvoru posetio otac.- Doneo mu je lične stvari, garderobu, neophodan pribor za ličnu higijenu i malo hrane - kaže sagovornik Kurira i dodaje da Milićeva redovno obilazi i advokat.Branio se ćutanjemZasad nije izvesno kad će se vozač koji je usmrtio Luku Jovanovića, a potom pobegao u Kinu, u kojoj je i uhapšen, izjasniti o navodima Trećeg osnovnog tužilaštva.- Milićev je imao priliku da se izjasni o svojoj krivici, ali je odlučio da se brani ćutanjem jer su u to vreme beogradski advokati otpočeli štrajk. Da li će i kad iznositi odbranu za postupak nije od presudne važnosti, jer je i odbrana ćutanjem formalno izneta odbrana - kaže izvor iz Palate pravde.

Počela da služi kaznu... Bojana Petrović
Počela da služi kaznu... Bojana Petrović

Vesović na saslušanjuPRIČAĆU POSLE ŠTRAJKA ADVOKATABratislav Vesović, kum Marka Milićeva, doveden je juče na saslušanje, ali je odbio da da iskaz zbog štrajka advokata. Ipak, nagovestio je da će pričati čim se štrajk okonča. Inače, Treće osnovno tužilaštvo, kako saznajemo, privodi kraju istragu protiv Milićeva, Vesovića i taksiste Saše Jankovića. Očekuje se da uskoro bude urađeno saobraćajno-tehničko i medicinsko veštačenje, posle čega će najverovatnije biti podignuta optužnica.

KaznaPRVA NANOGICABojani Petrović, koja je bila saputnik Milićeva u „kantrimenu“, službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija juče su stavili nanogicu, koja će kontrolisati njeno kretanje tokom izdržavanja kazne od četiri meseca kućnog zatvora. Ona je prva okrivljena u tom postupku i počela je sa izdržavanjem kazne na koju se nagodila sa Trećim osnovnim tužilaštvom. Posle nje, nanogice bi trebalo da dobiju i Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Nikola Lepen i Dana Manevska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja