Milenko Kuzmanović pušten da se brani sa slobode

Milenko Kuzmanović pušten da se brani sa slobode

Crna Hronika -
Iz Okružnog zatvora u Beogradu pušten je 9. marta, rekao je portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučicević

BEOGRAD - Jedan od optuženih za učešće u ubistvu hrvatskog novinara i vlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića 2008. u Zagrebu Milenko Kuzmanović (28) pušten je iz pritvora beogradskog Okružnog zatvora da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Kuzmanović je uhapšen 30. maja 2009. u Beogradu i u pritvoru je proveo gotovo tri godine.Iz Okružnog zatvora u Beogradu pušten je 9. marta, rekao je portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučicević.

Specijalni sud je dozvolio Kuzmanoviću odbranu sa slobode i ukinulo prtivor pošto je njegova odbrana obezbedila upis hipoteke na nekretninu koju je založio kao jemstvo, da neće pobeći u toku trajanja sudskog postupka.Kuzmanović je prvobitno hapšen u Hrvatskoj i to šest dana nakon atentata na Pukanića, ali je posle 55 dana pušten bez ikakvih optužbi.

Hrvatska policija ga je 29. oktobra 2008. uhapsila zajedno sa Slobodanom Đurovićem zvanim Kardinal, inače kumom Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam koji je optužen kao glavni organizator likvidacije u kojoj je osim Pukanića nastradao i njegov saradnik Niko Franić.

Kuzmanoviću se zajedno sa Jocićem i Željkom Milovanovićem u beogradskom Specijalnom sudu sudi zbog učešća u atentatu na Pukanića Prema optužnici se sumnjiči da je počiniocima nedela pomagao oko organizacije ubistva i kasnijeg skrivanja.

U novu vezu sa ubistvom Pukanića navodno ga je doveo svedok saradnik Tomislav Marjanović, bivši član zagrebačke kriminalne grupe, koja je takođe učestvovala u atentatu i nedavno pravosnažno osuđena na višedecenijske kazne zatvora u Zagrebu .

Suđenje Jociću, Milovanoviću i Kuzmanoviću nastavlja se 19. aprila u Specijalnom sudu u Beogradu.Hrvatski deo Jocićeve grupe čine Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović koji su u Zagrebu osuđeni na ukupno 150 godina zatvora zbog ubistva Pukanića i Franića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track