UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Specijalni sud tražio dopunu istrage!

Preispitivanje optužnice

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Specijalni sud tražio dopunu istrage!

Crna Hronika -
Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda donelo je odluku da Tužilaštvo za organizovani kriminal u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu naložio je dopunu istrage protiv sedmorice osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića koji je 29. aprila prošle godine izrešetan u centru Beograda, a koji je rođeni brat Luke Bojovića.

Krivično vanpretresno veće tog suda donelo je 12. septembra naredbu da Tužilaštvo za organizovani kriminal u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice, navodi se u informaciji suda.

Navedenu odluku sud je doneo prilikom preispitivanja optužnice, koja je bila podignuta početkom avgusta, nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih, dodaje se u informaciji suda.

Sud smatra da je u dopuni istrage potrebno ispitati još neke svedoke, pribaviti odgovarajuću dokumentaciju i sprovesti određena veštačenja da bi se ispitala osnovanost optužnice i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, precizira sud.

Pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal su Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić iz Crne Gore, zatim Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović i Goran Bojanić.

Optužnicom čija je dopuna naložena Šaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih dela sa elementima nasilja radi sticanja imovinske koristi, a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi.Šaranović, Koljenšić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića.Međutim, juče je i crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Šaranovića i Kolješnića za isto ubistvo, što objašnjava odbijanje Crne Gore da ih izruči Srbiji.Delibašić, Vojinović, Novaković i Šaranović su optuženi i zbog teškog ubistva Miloša Vidakovića iz Pančeva, u julu 2013. godine u Budvi.

Cvetanović i Delibašić i Novaković su u pritvoru.Postupak za ubistvo Vidakovića vodi se pošto su pravosudni organi Crne Gore ustupili krivično gonjenje srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Istraga je sprovedena zbog ubistva rođenog brata Luke Bojovića koji se sumnjiči da je preuzeo vođstvo "zemunskog klana" 2003. godine i naložio više ubistava i pokušaja ubistava.

Luka Bojović je u pritvoru u Španiji gde mu se sudi za ubistvo Milana Jurišića i druga krivična dela, a u Specijalnom sudu u Beogradu mu se sudi u odstustvu za tri ubistva i dva pokušaja ubistva.Nikola Bojović (39) izrešetan je naočigled brojnih prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 7.00 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.

U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića.Sumnja se da je povod za ubistvo Nikole Bojovića navodna osveta Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjiči se Saša Cvetanović zvani Pit bul (34). On je 30. avgusta 2013. godine uhapšen u crnoj Gori, a posle par meseci je izručen Srbiji.Delibašić je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu učešća u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu, ali je u aprilu pušten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodo optužbi zbog nedostatka dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track