OKONČANA DRAMA: Vlasnik niške fabrike odustao od samoubistva posle odlaganja rušenja!
Foto: Kurir

Pretio da će se politi benzinom i zapaliti

OKONČANA DRAMA: Vlasnik niške fabrike odustao od samoubistva posle odlaganja rušenja!

Crna Hronika -
Nakon četiri sata provedenih na krovu svog objekta u Donjoj Vrežini kod Niša i pretnje da će se zapaliti, vlasnik firme za proizvodnju nameštaja Eurostil Zoran Cekić odustao je od namere i sišao je sa krova

NIŠ - Nišlija Zoran Cekić, koji se polio benzinom i zapretio da će se zapaliti zbog pokušaja rušenja njegove nelegalno izgradjene fabrike, odustao je od samoubistva nakon što je dobio obećanje da će zgrada zasad biti pošteđena.

Cekić se jutros oko devet sati, kada je ugledao izvršitelje sa građevinskom mehanizacijom, popeo na krov svoje fabrike, i zapretio da će se zapaliti. Pokušaj policijskog pregovarača da ga nagovori da odustane od fatalne namere nije dao nikakvog rezultata. Tek oko podneva, kada se Cekiću obratio i većnik gradske opštine Pantelej Nebojša Lović i obećao mu da će sve učiniti da se njegova fabrika sačuva, Cekić je sišao sa krova.

- Ovo je sramota, strancima daju pare da zapošljavaju ljude a meni hoće da ruše fabriku. Sramota me je što će moja deca gledati u medijima kako sam morao da pretim samospaljivanjem da bih sačuvao sopstvenu imovinu – kazao je Cekić.

S obzirom na to da je bio u lošem zdravstvenom stanju nakon višečasovnog boravka na suncu bez hrane i vode, zbrinula ga je ekipa Hitne pomoći.

Cekićevu dramu sa strepnjom je pratilo i četrnaest radnika zaposlenih u njegovoj firmi „Eurostil“.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Tu smo da ga podržimo jer svi mi živimo od novca koji kod njega zaradimo. Ako fabrika bude srušena, ostajemo na ulici i mi i naše porodice – kazao je Ivan Nikolić.

Danijela Cekić, Zoranova supruga ističe da je on bio ozbiljan u nameri da se zapali.

- Htela sam da mu se pridružim ali mi on nije dozvolio. Zaista nismo imali drugog izbora nego da životom branimo našu imovinu – rekla je Danijela.

Zoranov prijatelj Predrag Milanović, saopštio je da je on podneo zahtev za legalizaciju objekta.

- Kao njegov zastupnik podneo sam i tužbu Upravnom sudu za poništenje rešenja građevinske inspekcije o rušenju objekta. Smatramo da nisu ispunjeni uslovi za uklanjanje fabrike jer za ovo područje ne postoji regulacioni plan kojim se predviđa namena parcela – naglasio je Milanović.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Nebojša Lović, opštinski većnik istakao je da je opština Pantelej insistirala na donošenju regulacionog plana baš iz razloga da bi se ovakve situacije predupredile.

- Očekujemo da regulacioni plan bude donet na jednoj od narednih sednica gradske skupštine. Međutim, predlogom regulacionog plana ovo područje je ionako predviđeno kao privredna zona pa ne vidim razlog zbog čega se hita sa rušenjem fabrike – kazao je Lović.

Podsetimo vlasnik firme za proizvodnju nameštaja "Eurostil" Zoran Cekić danas se polio benzinom i sa krova svog pogona u Donjoj Vrežini u okolini Niša pretio da će se zapaliti.

Koliko je odlučan u toj nameri svedoči i građevinski inspektor koji se nešto pre podneva popeo na krov kod Cekića i razgovarao s njim. Cekić uz sebe ima kanti benzina i drži upaljač u ruci čime potvrđuje ozbiljnu nameru da učini ono što je naumio. Na lice mesta odmah je došla policija, hitna pomoć i vatrogasci.

Prema prvim i nezvaničnim saznanjima, Cekić na ovaj način protestuje namere građevinske inspekcije da mu sruši proizvodnu halu koju je podigao bez dozvole. Njegov advokat tvrdi da osnova za rušenje i nema jer ništa opština nema urbanistički plan za taj deo. Cekić je, kako tvrdi njegov advokat, podneo zahtev za legalizaciju.

(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track