SMANJENA KAZNA ZA DVE SMRTI: Ubica će nastaviti život, a moja porodica je uništena!
Foto: Mk N

Vinovnik sudara u Makedoniji robijaće 22 meseca

SMANJENA KAZNA ZA DVE SMRTI: Ubica će nastaviti život, a moja porodica je uništena!

Crna Hronika -
Nezadovoljni Aleksandar Marinković, brat Nikole Marinkovića i stric osmomesečnog Andrije, koji su poginuli u nesreći, kaže da je sporazum Rajka Radojkovića s makedonskim tužilaštvom sraman

ĆUPRIJA - Taj nečovek je ubio dvoje ljudi i ženu je trajno onesposobio, a iz zatvora će izaći za godinu dana i nastaviće tamo gde je stao. I to zbog sramne odluke makedonskog tužilaštva. Ta odluka je bruka za njihovu državu!Ovo je za Kurir izjavio Aleksandar Marinković iz Ćuprije, brat Nikole Marinkovića (24) i stric osmomesečnog Andrije, koji su 28. jula poginuli u saobraćajnoj nesreći u Makedoniji kad je na njihovu „škodu“, kojom je upravljao Andrijin otac Dragan Marinković (34), naleteo „ford“ Rajka Radojkovića (21) iz Niša.Radojković je tri meseca nakon udesa sklopio nagodbu o priznanju krivice s makedonskim tužilaštvom i izrečena mu je kazna zatvora od 22 meseca. Kako je prihvatanjem krivice suđenje isključeno, Marinkovići nemaju pravo da se žale na sporazum između Radojkovića i tužilaštva.Nemaju pravo žalbe- To je tužna realnost s kojom moramo nekako da se izborimo. Pokušavali smo da suđenje prebacimo u Srbiju, jer su svi učesnici kobne saobraćajke srpski državljani, ali Makedonci to nisu dozvolili. Tražili smo i još jedno saobraćajno veštačenje nesreće, ali ni to nam nisu dozvolili. Verujem da je Radojkovićev otac uspeo da utiče na njih i da izdejstvuje da kazna bude takva - očajan je Aleksandar.Veštačenjem uzroka nesreće utvrđena je i delimična krivica Dragana Marinkovića, ali njegov brat tvrdi da to nije tačno.- Radojković kaže da ga je omela kesa. Koja kesa? Kako kesa može da utiče na njegovu brzinu i nedozvoljeno preticanje?! To je iskonstruisana priča, kao i priča da je moj brat Dragan delimično kriv za nesreću. Dragan ni najmanje nije kriv, a ubeđen sam da Radojković ne bi olako priznao krivicu - kaže Aleksandar.

Privatna tužbaOn dodaje da Marinkovići razmišljaju da podnesu privatnu tužbu.- Jedino nam preostaje da našem tužilaštvu podnesemo tužbu za nanošenje duševnih bolova. Svesni smo da nam gubitak ništa neće nadoknaditi, pa se pitamo da li će i ta tužba imati bilo kakvog efekta - kaže naš sagovornik. On ističe da im teško pada i to što im ni Radojković ni njegova porodica nisu izjavili saučešće.- Nisu pokazali nimalo ljudskosti. I pored toga što je Radojković ubica i što je uništio jednu normalnu i naprednu porodicu, dobio je minimalnu kaznu, što je nama neshvatljivo - rekao je Aleksandar Marinković.

Nikola G.; Rajko Radojković
Nikola G.; Rajko Radojković

Druga strana drug Nikola Gavrilović brani Radojkovića I 22 MESECA SU VELIKA KAZNANikola Gavrilović (20), koji je bio u Radojkovićevim kolima kad se desila nesreća i zadobio teške povrede, kaže da ne krivi druga za udes.- Znam da je Rajko osuđen po zakonu, ali mislim da je godinu dana i deset meseci mnogo, jer on nije jedini krivac za nesreću. Sa njim se nisam video od nesreće jer se još oporavljam od povreda, ali sam video njegovu majku. Ona neprestano plače. Žao joj je nastradalih, ali i Rajka, koga je sve to mnogo potreslo - kaže Nikola.Rajkova devojka Milica Novović (19), koja je takođe bila u kolima, oporavila se od udesa i vratila u Frankfurt.- Obaveštena je o Rajkovom kažnjavanju i teško joj je. Svi smo preživeli veliku traumu, ali je Rajku najgore - ističe Nikola.(M. M.)Teške povredeNEPOKRETNAAleksandar kaže da je njegova snaja Marija ostala nepokretna.- Ona je i dalje u švajcarskoj bolnici i biće tamo još najmanje godinu dana. Vezana je za krevet i oseća samo ruke. Nju je Radojković zakovao za invalidska kolica - kaže Aleksandar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track