Alojzije Ganić: Nisam kriv!

Tragedija Šestoro mladih izgorelo u požaru - Novi Sad zavijen u crno

Alojzije Ganić: Nisam kriv!

Crna Hronika -
Samo vi slikajte, napravite lepe slike, doviknuo je vlasnik kluba „Kontrast“ okupljenim reporterima, glumeći hrabrost dok su ga privodili

NOVI SAD - Počela istraga!- Nisam kriv za požar koji je izbio u mom objektu! Ja sam samo vlasnik objekta i nemam nikakve veze s lokalom koji sam izdao zakupcima Slaviši Stanišiću (48) i Dejanu Ratkoviću (36). Njihova obaveza je bila da preduzmu sve mere zaštite od požara!

Ovo je juče, kako nezvanično saznajemo, na saslušanju pred istražnim sudijom Višeg suda u Novom Sadu izjavio Alojzije Ganić (68), vlasnik objekta u kom se nalazi diskoteka smrti „Kontrast“. Istražnom sudiji Miroslavu Alimpiću, osim Ganića, privedeni su i zakupci lokala Slaviša Stanišić i Dejan Ratković, a sudija Alimpić je posle saslušanja svima odredio pritvor do 30 dana.

- Odbranu je juče izneo samo Alojzije Ganić, dok su se zakupci diskoteke Stanišić i Ratković, u prisustvu svojih advokata, branili ćutanjem. Predviđeno je da tokom dalje istrage budu saslušani mnogobrojni svedoci koji su se tokom kobne večeri nalazili u lokalu. Naravno, biće saslušani i radnici nadležne inspekcije, koji su imali profesionalnu dužnost i obavezu da kontrolišu ovaj ugostiteljski objekat - rekao je sudija Alimpić za Kurir.Prilikom privođenja Ganić se obratio foto-reporterima i snimateljima koji su ga čekali u dvorištu Višeg suda u Novom Sadu.

- Samo vi slikajte! Napravite lepe slike - dobacio je ironično i bezobrazno, glumeći hrabrost.Međutim, fleka između nogu na njegovim pantalonama jasno je svedočila da u policiji, gde je proveo prethodnih 48 sati, nije bio toliko hrabar i drčan!

Slađana Stojanović

Kurir pita odgovorne1. Ko je dozvolio da u diskoteci koja prima 150 ljudi bude 350 gostiju?2. Ko je dozvolio da u objektu koji nije imao upotrebnu dozvolu i dozvolu za rad bude otvorena diskoteka?3. Ko je odgovoran za to što u diskoteci nije bio nijedan ispravan protivpožarni aparat?4. Zašto niko od odgovornih nije reagovao na 13 prekršajnih prijava podnetih protiv zakupca Slaviše Stanišića?5. Ko je dozvolio da zastare prijave protiv Alojzija Ganića?Sedamnaest prijava, a samo jedna kazna!Protiv odgovornih iz diskoteke „Kontrast“ u poslednje tri godine podneta su 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Tri postupka su obustavljena zbog zastarelosti, dok je procesuiranje ostalih u toku, saopštila je juče Uprava za inspekcijske poslove Novog Sada.- Tokom 2008. protiv „Kontrasta“ je podneto 17 prijava. Prema podacima Prekršajnog suda, za jednu od tih prijava plaćena je kazna od 5.000 dinara, za dve nije dokazana krivica, a 14 je obustavljeno zbog zastarelosti - kažu u inspekciji.(T. R.)Danas saslušanje električara Miroslava P.Miroslav P. (50), električar iz Gospođinaca, koji je naknadno priveden u novosadsku policiju, biće danas izveden na saslušanje pred istražnog sudiju. On je osumnjičen jer je poslednjih šest godina bio zadužen za održavanje električnih instalacija u diskoteci, a posebno kada se pojavljivala veća potreba za električnom energijom, prilikom gostovanja muzičkih grupa, koje su imale dosta muzičkih instrumenata i tehnike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track