BEBA ODVOJENA OD MAJKE: Povređeni dečak ide u Tiršovu na operaciju!
Foto: Cile Privatna Arhiva

Roditeljima oduzeto dete

BEBA ODVOJENA OD MAJKE: Povređeni dečak ide u Tiršovu na operaciju!

Crna Hronika -
Najverovatnije potrebna je operacija nadlaktice kosti desne ruke, kako mališan ne bi imao problema kasnije kroz razvoj. Njemu je zbog loma butne kosti, pre tri meseca, leva noga kraća od desne i imaće motorički problemkad poraste, rekao je direktor bolnice dr Darko Miletić

JAGODINE - Posle odluke Centra za socijalni rad iz Jagodine o oduzimanju šestomesečne bebe od roditelja, zbog brojnih povreda po telu i lomova kostiju, majka (17) je otpuštena iz bolnice i zdravstveno osoblje je preuzelo staranje, dok će beba sutra, prema odluci ortopeda, biti prebačena u specijalizovanu dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu radi obavljanja operacije, potvrdio je direktor bolnice dr Darko Miletić.

- Najverovatnije potrebna je operacija nadlaktice kosti desne ruke, kako mališan ne bi imao problema kasnije kroz razvoj. Njemu je zbog loma butne kosti, pre tri meseca, leva noga kraća od desne i imaće motorički problem kad poraste. Sa njimu u pratnju idu lekar i medicinska sestra. Zdravstveno stanje bebe je stabilno - navodi dr Miletić.

Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad Biserke Jakovljević posle odluke centra o smeštanju deteta u hraniteljsku porodicu, ono je i faktički razdvojeno od roditelja jer je i majka Jelena otpuštena iz bolnice.

- Majka i porodica više nemaju kontakt sa bebom, oni su razdvojeni. Ne znam ko će da prati dete dalje na lečenju u Tiršovoj. Centar traži hraniteljicu, koja će posle završetka lečenja, oprihvatiti bebu. To nije tako lak proces, jer treba naći adekvatnu hraniteljicu za malu bebu, ali očekujem da je u toku dana pronađemo - kaže Biserka Jakovljević.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track