Kristijan Golubović: Bolje da kopam, neću u zatvor!
Foto: Nemanja Pancic

Žalio se Apelacionom sudu

Kristijan Golubović: Bolje da kopam, neću u zatvor!

Crna Hronika -
Mnogo sam se promenio, ali ako mislite da me kaznite, neka to bude društveno koristan rad, rekao je Kristijan u žalbi na presudu

BEOGRAD - Aleksandar Kristijan Golubović, koji je nepravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog posredovanja u kupoprodaji 100 grama mešavine heroina i paracetamola, izjavio je juče u Apelacionom sudu da nije kriv i da ga sud, ukoliko proceni drugačije, pošalje na društveno koristan rad umesto u zatvor.Golubović je, podsetimo, bio uhapšen 16. januara 2010. ispred Crkve Svetog Marka.Pajac s pomorandžama- Ja sam veliki protivnik droge. Mnogo sam se promenio, ali ako mislite da treba da me kaznite, korisniji sam za državu ako kopam kanalizaciju ili kanale, nego u kavezu s degenericima i narkomanima. Ako je mogla neka pevaljka da nosi nanogicu, valjda mogu i ja - rekao je Golubović tokom obrazlaganja žalbe na presudu.Za kaznu koja mu je izrečena rekao je da je apsurdna.- Sve je ovo farsa. Ljudi iz Šarićevog klana, koji su osuđeni za tone droge, izlazili su pored mene sa sedam-osam godina zatvora. Ja ispadam pajac koji vrti tri pomorandže na dvoru, i svi ga gađaju paradajzom i smeju mu se - slikovito je objasnio Golubović kako se oseća, dok su mu u publici podršku pružali supruga Ivana Veljović, koja je u sedmom mesecu trudnoće, kao i nekoliko prijatelja i rođaka.Priznao zbog majkeU kaznu od 14 godina zatvora, podsetimo, Kristijanu Goluboviću uračunata je i kazna od dve godine i tri meseca zatvora za nezakonito držanje oružja, za koje je ranije priznao da je njegovo.- Taj pištolj nikad nisam ni video. Priznao sam tad samo da bi moju majku, koja se razbolela u pritvoru, pustili na slobodu. Ja bih priznao i da sam nosio drogu za Šarića, ako treba i da dobijem 40 godina, jer je to moja majka. I za vas bih isto učinio. Ja sam urbani Robin Hud - obratio se Golubović sudskom veću, tvrdeći da je u pritvoru završio zbog „svoje naivnosti i dobročinstva“.

Završava autobiografijuPROMENIO SAM SEGolubović je juče pokušao da objasni da se za godinu dana, koliko je na slobodi, promenio.- Pomažem deci koja su posrnula da se vrate na pravi put, imao sam dve izložbe, osnovao sam sportsko društvo i prvi put državi plaćam porez. Do kraja godine izaći će i moja dirljiva autobiografija, koja će promeniti sliku o svemu što ste dosad slušali o meni, a koja će rasplakati naciju - rekao je Golubović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track